Druskininkai – vienas Lietuvos turizmo lyderių

Tai, kad Druskininkai yra vieni iš Lietuvos turizmo lyderių,  patvirtino ir trečiadienį savivaldybėje apsilankęs Lietuvos turizmo skatinimo agentūros „Keliauk Lietuvoje“ vadovas Dalius Morkvėnas.

Susitikime su Druskininkų savivaldybės vadovais agentūros vadovas supažindino su  „Keliauk Lietuvoje“ veikla, analizavo Lietuvos turizmo problemas.

 „Su turizmo plėtra Lietuvoje ne viskas gerai, ypač daug problemų – savivaldybėse. Žinoma, Druskininkų kita situacija, jūs dirbate pavyzdingai“, – sakė D. Morkvėnas.

Agentūros direktoriaus nuomone, valstybė ir savivaldybės per mažai investuoja į turizmą, taip pat nėra metodikos, kad tiksliai užfiksuoti į Lietuvą atvykstančių turistų skaičių.

„Mes nematome apie 30 proc. atvykstančių turistų, nes kai kurie iš jų apsistoja kaimo turizmo sodybose, privačiame sektoriuje, o mes apie tai negauname duomenų. Taip pat iki šiol nėra sukurta sistema, kuri fiksuotų tam tikrų turizmo objektų lankytojų skaičių“, — pastebėjo D. Morkvėnas.

Druskininkų meras Ričardas Malinauskas pastebėjo, jog Lietuvoje per mažai investuojama į turizmo reklamą. Jis sakė, jog Druskininkai neskaičiuoja lankytojų, kurie vienai dienai atvyksta į kurortą, bet siekia, kad būtų kuo daugiau turistų – svečių, nakvojančių Druskininkuose.

„Turizmo reikalus mes sprendžiame kartu su verslu, todėl  kasmet sulaukiame vis daugiau turistų“, – sakė meras.

Susitikimo metu buvo pastebėta, jog reikalingas nuolatinis Turizmo informacijos centrų ir „Keliauk Lietuvoje“ bendradarbiavimas, o R. Malinauskas pripažino, jog labai naudingos būtų „Keliauk Lietuvoje“ konsultacijos dėl dalyvavimo įvairiose tarptautinėse turizmo parodose.

Viršelis – Druskininkų savivaldybės nuotrauka.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *