Alytaus kultūros ir komunikacijos centras keičia pavadinimą

Alytaus kultūros ir komunikacijos centro laukia pokyčiai ir jie prasidės nuo pavadinimo keitimo. Jau nuo spalio 1 dienos įstaiga taps Alytaus kultūros centru. Ši data pasirinkta neatsitiktinai – ji sutaps su naujo sezono pradžia bei jo pristatymu.

Anot centro direktorės Klaudijos Aleksandravičiūtės, 2005 metais įstaigai suteiktą pavadinimą keisti nuspręsta dėl to, kad šiandien jis nėra aktualus ir tikslus, jog visiškai apibūdintų dabartinę įstaigos veiklą ir keliamus tikslus, komunikacija nėra viena iš pagrindinių įstaigos veiklų.

„Alytaus kultūros ir komunikacijos centro vizija – tai aktyviai su bendruomene augantis, nuolat kultūringo laisvalaikio ir profesionalaus meno kupina įstaiga. Taigi tai centras, kuriame puoselėjamas kultūrinis gyvenimas, skatinama ir ugdoma miestelėnų kultūrinė patirtis bei gebėjimai“, – trečiadienį Alytaus miesto savivaldybės tarybos posėdyje pristatydama klausimą kalbėjo K. Aleksandravičiūtė.

Dar vienas svarbus įstaigos pokyčių aspektas – centro renovacija. Naujinama Didžiosios salės garso ir šviesų technika: tai leis konkuruoti su didžiosiomis scenomis ir priimti aukščiausios kokybės ar sudėtingų sprendimų reikalaujančius kūrėjus bei kūrinius. Be vidinių atsinaujinimo darbų, pradėta tvarkyti ir centro išorė, kitąmet jau numatyta vidaus patalpų renovacija.

Vienas komentaras apie “Alytaus kultūros ir komunikacijos centras keičia pavadinimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *