Alytaus šauliai – tarp stipriausių Europoje

Alytaus šauliai atstovavo Lietuvą Italijoje vykusiame Europos šaudymo mažo kalibro ginklais čempionate. Jame geriausiai iš Lietuvos šaulių pasirodė Karolis Girulis. Jis kvalifikacijoje šaudė iš trijų padėčių ir net 13 taškų pagerino Lietuvos nacionalinį rekordą bei užėmė 8-tąją vietą iš 66.

Finalinio šaudymo metu šauliai turėjo progą pasivaržyti ne vien dėl čempiono titulo, bet ir olimpinio kelialapio. Kitame pratime šaudant gulomis alytiškių Jūratės Česynaitės ir K. Girulio duetas džiaugėsi užimta 8-tąja vieta iš 33 stipriausių Europos komandų.

Po puikaus pasirodymo kvalifikacijoje Jūratė ir Karolis pateko į pusfinalį, kur dėl patekimo į finalą stojo akis į akį su stipriausiai čempionate pasirodžiusia Rusijos komanda. Nors alytiškių priešininkai buvo stipresni, tačiau Lietuvos šauliai džiaugėsi garbinga 8-ąja vieta.

Šaudant mažo kalibro pistoletu iš 25 metrų atstumo, solidžiai tarptautinėje arenoje debiutavo bei savo asmeninį rekordą pagerino jaunoji šaudymo žvaigždutė Ugnė Vaickelionytė. Mergina jaunimo grupėje užėmė 18 vietą iš 32 dalyvių. Šaulius į čempionatą lydėjo treneriai Asta Brusokienė ir Česlovas Pavilonis.

Karolis Latauskas

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *