Gardino verslo forume pristatytas Alytaus miesto investicinis patrauklumas

Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis, tarybos narys Valius Micevičius ir mero patarėjas Aurelijus Jaruševičius viešėjo Gardine (Baltarusija) – dalyvavo tarptautiniame verslo forume „Nemuno euroregionas 2019″ ir XX respublikinėje parodoje-mugėje.

„Tarptautiniame verslo forume dalyvavo 41 valstybės atstovas. Jiems turėjome galimybę pristatyti Alytaus miesto investicinį patrauklumą. Matėme, kiek vyksta įvairiausių susitikimų, susitarimų – per vieną dieną Gardino miesto vykdomojo komiteto vadovai pasirašė beveik 20 Gardino, Lietuvos ir kitų užsienio šalių miestų bendradarbiavimo sutarčių”, – įspūdžiais apie vizitą Gardine dalijosi Alytaus miesto savivaldybės meras. N. Cesiulis.

Vizito metu Alytaus miesto savivaldybės delegacija susitiko su gubernatoriumi ir Gardino miesto vykdomojo komiteto pirmininku Mečislavu Bronislavovičiumi Goj. Susitikime didžiausias dėmesys buvo skirtas tolimesnio miestų bendradarbiavimo klausimams aptarti.

Vizito Baltarusijoje metu Alytaus miesto savivaldybės delegacija apžiūrėjo Gardino miestą, o didžiausią įspūdį, pasak mero, jam paliko per ketverius metus 65 tūkst. gyventojų pastatytas naujas mikrorajonas, kuriame jau įsikūrę gyventojai. Ne mažiau įspūdinga ir tai, kad šiame mikrorajone pastatytoje mokykloje šiais mokslo metais sukomplektuota 19 pirmų klasių komplektų.

Alytaus ir Gardino miestais bendradarbiauti verslo, švietimo, kultūros ir sporto srityse pradėjo 2009 metais.

Šiuo metu Alytaus miesto savivaldybė kartu su Gardino miestu 2014–2020 m. Europos kaimynystės priemonės Latvijos, Lietuvos ir Baltarusijos bendradarbiavimo per sieną programai pateikė dviejų projektų – Socialinių iniciatyvų Lietuvoje ir Baltarusijoje stiprinimo, ugdant vaikų gyvenimo įgūdžius ir Aprūpinimo vandeniu užtikrinimo ekstremalių situacijų metu ir aplinkos būklės gerinimo Alytaus ir Gardino regionuose – paraiškas ir tikisi jiems gauti finansavimą. Per visą bendradarbiavimo laikotarpį Alytus ir Gardinas yra įgyvendinę 2 investicinius projektus.

Alytaus miesto savivaldybės mero N. Cesiulio teigimu, bendradarbiavimas su miestais partneriais, ypač kaimynais, yra svarbus ir jis turi būti tęsiamas toliau. Kalbėdamas apie tolimesnius Alytaus ir Gardino miestų bendradarbiavimo planus meras teigė, kad artimiausias jų – Gardino miesto verslininkų vizitas Dzūkijos sostinėje – jis neabejotinai bus naudingas abiejų miestų verslo atstovams.

 

Alytaus miesto savivaldybės Komunikacijos skyriaus informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *