Amerikos rotariečiai Alytuje domėjosi švietimo sistema

Pagal mainų programą Alytuje viešėję Rotary klubo nariai iš Jungtinių Amerikos Valstijų, apsilankė Likiškėlių progimnazijoje, kur domėjosi ne tik lietuviška švietimo sistema, bet ir nuo šių mokslo metų pradžios įstaigoje pradėta taikyti naujove – novatoriško verslumo ugdymu. Svečiai iš Pietų Kalifornijos domėjosi galimybėmis prisidėti prie šios krypties stiprinimo.

„Dėl to mūsų mokykla yra unikali ne tik Alytuje, bet ir visame regione. Lietuvoje yra vos kelios mokyklos, kurios dirba šia kryptimi. Džiaugiamės, kad svečiams turėjome ką parodyti ir kuo juos sudominti“, – sakė Likiškėlių progimnazijos direktorius Donatas Vasiliauskas.

Amerikos rotariečiai jo vadovaujamoje įstaigoje aplankė robotikos, smėlio, etnokultūros klases, užsuko į čia veikiantį „Lietuvybės centrą“. Be Likiškėlių progimanzijos, jie aplankė Alytaus rajone veikiantį Algimanto Žemaičio gėlininkystės ūkį, išmėgino šakočio kepimo edukacinę programą, susitiko su miesto meru Nerijumi Cesiuliu. Svečių iš JAV viešnage Dzūkijos sostinėje rūpinosi Alytaus Rotary klubo nariai.

Rotary draugystės mainų (angl. Rotary Friendship Exchange) programa yra tarptautinių mainų programa, skirta Rotary klubų nariams, jų šeimų nariams bei draugams. Programa leidžia rotariečiams pažinti kitas šalis ir jų kultūras. Mainai yra finansuojami mainų dalyvių lėšomis.

Rotariečiai iš JAV Lietuvoje praleis 10 dienų, lankysis įvairiuose miestuose, susitiks su juose veikiančių Rotary klubų nariais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *