Alytuje tradiciškai šurmuliuos „Rudens gėrybių mugė“

Ruduo jau čia ir jį švęsti alytiškius šiemet tradiciškai pakvies linksmiausias rudens renginys – „Rudens gėrybių mugė“. Jau rugsėjo 14 dieną (šeštadienį) S. Dariaus ir S. Girėno gatvę užplūs daugiau kaip 150 įvairiausių gamintojų ir prekybininkų iš visos Lietuvos. Nuo 10 iki 16 val. vyksiančioje mugėje bus galima įsigyti ne tik gardaus maisto, sodinukų ar rankdarbių, mažųjų čia lauks ir pramogos.

Nuo sodinukų iki gardžių sūrių

Besidominčius sodininkyste ir daržu sukvies vaismedžių ir vaiskrūmių sodinukų prekybininkai.

Maisto gamintojai kvies gardžiuotis įvairiais duonos ir pyrago kepiniais, šalto rūkymo, sūdytais bei vytintais mėsos  bei žuvies gaminiais, bičių produktais, sūriais su prieskoniais ir vaistažolėmis, šalto spaudimo aliejais, net marinuotais putpelių kiaušiniais. Vaikus vilios įvairūs skanėstai – cukraus vata, kukurūzų spragėsiai, vafliai ar chalva.

Tuo tarpu, ieškančius kaip atnaujinti savo interjerą, namus ar spintą vilios prekiautojai įvairiais vilnos gaminiais, namų kvapais, aliejiniais kvepalais, vaško žvakėmis, rankų darbo keramikiniais suvenyrais, vazomis, lėkštėmis, skulptūrėlėmis ir kitais. Iš tokios gausos kiekvienam bus galimybė rinktis.

Kareiviška košė ir pramogos vaikams

Alytaus miesto centre šurmuliuosianti „Rudens gėrybių mugė“ sutrauks įvairaus amžiaus lankytojus. Joje gausios ir neįgalius vaikus auginančios šeimos, turinčios Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos įsteigtą Šeimos kortelę, bus vaišinamos kareiviška koše. Neturintieji kortelės košės galės nusipirkti. Padūkti vaikus kaip visuomet kvies įvairios pramogos, tarp jų – itin mėgstami batutai.

Švęskite rudenį visi drauge jau rugsėjo 14 dieną (šeštadienį) Alytuje, S. Dariaus ir S. Girėno gatvėje, nuo 10 iki 16 valandos!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *