Alytus – tarp kandidatų turėti uždarą sporto maniežą?

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija planuoja šalyje atidaryti keletą uždarų sporto maniežų. Svarstoma, kad vienas jų galėtų būti pastatytas Alytuje. Informaciją, kad Dzūkijos sostinė yra tarp svarstomų vietų, patvirtino ir Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis.

„Švietimo, mokslo ir sporto ministerija turi programą, pagal kurią šalyje numatyta įsteigti keletą uždarų sporto maniežų. Lankydamasis ministerijoje, asmeniškai ministrui išreiškiau norą, kad vienas jų galėtų būti ir mūsų mieste. Toks uždaras maniežas, kurio stadionas būtų dengtas dirbtine žole, Alytuje mums būtų didelė paspirtis kaip sportuojančiam ir aktyviam miestui, nes mūsų vaikai, net pasibaigus šiltajam sezonui, turėtų galimybę lauke sportuoti ištisus metus“, – sakė meras.

Kol kas nėra numatyta, kur toks maniežas galėtų būti įrengtas, pasak miesto vadovo, tai bus sprendžiama kartu su visa bendruomene, o kol kas lieka daug atvirų klausimų. Maniežas būtų pastatytas ministerijos lėšomis, tačiau savivaldybei tektų rūpintis kitais infrastruktūros elementais, tokiais kaip automobilių stovėjimo aikštelės ir panašiai.

Tiesa, šis klausimas turės būti apsvarstytas taryboje.

Ar tikrai Alytus bus vienas tų miestų, kuriame ministerijos atstovai apsispręs steigti uždarą sporto maniežą, turėtų paaiškėti dar iki šių metų galo.

Pasiteiravus Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos atstovų apie svarstymus Alytuje steigti uždarą sporto maniežą, jie teigė, kad ministerija, atsižvelgdama į esamą sporto infrastruktūrą, vertins galimybes dėl uždarų sporto maniežų statymo finansavimo. Esant sutarimui, kad tokių maniežų Lietuvoje reikia ir tam bus paskirtos lėšos, miestai dėl sporto maniežų statymo būtų vertinami pagal nustatytus atrankos kriterijus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *