Į kelionę aplink pasaulį per 40 dienų ekstremalas leisis ant plieninio žirgo

Karolis Mieliauskas – ekstremalas, pasiryžęs aplenkti rašytojo Žiulio Verno knygos herojų ir plieniniu žirgu visą pasaulį apkeliauti dvigubai greičiau – per 40 dienų. Jau šį šeštadienį jis leisis į ekstremalų žygį, kurio misija – pasaulio lietuvius sukviesti į 2021-aisiais Druskininkuose vyksiančias Pasaulio lietuvių sporto žaidynes ir išrinkti kurorto ambasadorius.

Mintis sklandė ore

Savo kraštietį į kelionę aplink Žemę druskininkiečiai Druskonio ežero amfiteatre iškilmingai išlydės penktadienio vakarą.

Druskininkai yra ekstremalumus praktikuojančio motociklininko gimtasis miestas, o mintis leistis į kelionę aplink pasaulį ir nešti žinią apie savo gimtinę Karoliui gimė netikėtai ir savaime.

„Kaip pati mintis apkeliauti aplink pasaulį sklando ore, daugiau mažiau ji prasisuka visų žmonių mintyse. Tai kažkas visuotino, o aš nusprendžiau tą mintį suasmeninti ir tiesiog įgyvendinti. Mėgstu sakyti, kad Lietuva prasideda nuo Druskininkų, tad simboliška, kad iš čia startuosiu ir čia finišuosiu“, – sakė K. Mieliauskas.

Lankėsi spiginančio šalčio žemėje

Į kelionę jis leisis austrišku, naujutėlaičiu, šių metų modeliu, dviejų cilindrų „Enduro“ klasės „KTM 790 Adventure“ motociklu. Karolis tokioje ilgoje kelionėje jį išbandys pirmą kartą, o ir šiai transporto priemonei tai bus ilgiausias bandomasis važiavimas.

Tai motociklininkui nebūtų pirmoji ekstremali kelionė, dar šių metų vasarį jis motociklu pasiekė šalčiausią apgyvendintą vietą žemėje – Sibiro gilumoje esantį Oimjakono kaimą, kur temperatūra nukrenta ir žemiau -60 laipsnių ribos. O iki šiol ilgiausios kelionės metu jam teko įveikti 11 tūkst. kilometrų.

Kelionė pro degančius miškus

Šį kartą jo laukia 20 tūkst. kilometrų kelionė per visą Euraziją, Šiaurės Ameriką ir vėl per Europą sugrįš atgal į Druskininkus. Tiesa, ekstremalui į skirtingus žemynus teks skristi ir lėktuvu, pasiekus Vladivostoką teks keltis per Ramųjį vandenyną, o visos kelionės metu jis susitikinės su po pasaulį išsibarsčiusiomis lietuvių bendruomenėmis, kurias kvies atvykti į 2021 metais Druskininkuose vyksiančias Pasaulio lietuvių sporto žaidynes ir ieškos pasaulio druskininkiečių, kuriuos kvies tapti šio kurorto ambasadoriais.

Motociklininkas šeštadienio ankstyvą rytą pajudės iš Druskininkų link Rusijos sienos per Latviją. Pirmajame kelionės etape jo lauks daugiau nei 10 tūkst. km. kelias per beveik absoliučią tuštumą iki pat Vladivostoko. Karolis pasiruošęs ilsėtis ir laukinėmis sąlygomis, su savimi vešis ir palapinę bei miegmaišį.

„Važiuojant per Sibirą gali laukti įvairūs netikėtumai, šiuo metu ten dega milžiniški plotai miškų“, – sakė keliautojas.

Antrojo kelionės etapo startas – Santa Monikos paplūdimyje. „Route 66“ keliu druskininkietis važiuos link Čikagos, nuo jos – į Niujorką. Kaip sakė Karolis, Amerika yra ta vieta, kurioje jis nėra buvęs, tad čia jo laukiantys kraštai, žmonės jam bus lyg nauji vėjai. Per Atlanto vandenyną jis kelsis į Londoną ir galiausiai per Europą grįš namo į Druskininkus. Kraštiečiai keliautoją namuose pasitiks rugsėjo 27 dieną, kai bus minima Turizmo diena.

Vertina keliones su šeima

Pasiteiravus, kaip į tokią mintį leistis į kelionę per visą pasaulį sureagavo Vilniuje gyvenanti Karolio šeima – žmona su vaikais, vyriškis patikino, kad tokius iššūkius namiškiai priima teigiamai ir nors jaudinasi, labai palaiko. Pats motociklininkas prisipažino, kad jam irgi kyla įvairių minčių, tačiau tame įžvelgia žavesį.

Karolis į šią kelionę leidžiasi turėdamas įvairių partnerių ir rėmėjų ir tai jam leidžia jaustis užtikrinčiau.

Ekstremalios kelionės Karoliui yra tarsi meditacija ir į tokias keliones dažniausiai leidžiasi motociklu vienas. Tačiau vyras labai vertina keliones su visa šeima. Gyvenime praktikuoja jogą. Motociklu druskininkietis važinėja nuo vaikystės, o juo intensyviau keliauja jau apie 12 metų.

Viršelis – Simo Šuminsko nuotrauka.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *