AMES pasitinka naujus mokslo metus: nepraleiskite naujų ir nemokamų galimybių!

Kalbų mokykla Alytuje „American English School“ (AMES) naujus mokslo metus pasitinka su pasiūlymų gausa vaikams, suaugusiems ir įmonėms. Čia lauks ne tik galimybės kiekvienam atrasti tinkamą kalbų mokymosi formą, laiką, kursų trukmę, bet nuo šių metų startuos ir daugiau užsienio kalbų kursų. Mokiniai turėtų suskubti pasinaudoti galimybe nemokamai tobulinti anglų kalbos žinias.

Į finansuojamas vietas – ribotas skaičius

Naujus mokslo metus AMES pradeda rugsėjo 9 dieną, tad jau dabar startuoja registracija į kalbų kursus. Šiemet mokykla moksleiviams vėl suteikia galimybę anglų kalbos žinias patobulinti nemokamai. AMES jau ketvirtus metus vykdo neformalųjį vaikų švietimą pagal NVŠ programą ir turi akredituotas tris programas – „Bendrauk drąsiai 7-9 metų mokiniams“, „Viešojo kalbėjimo pagrindai 10-14 metų mokiniams“ ir „Viešojo kalbėjimo menas 15-19 metų mokiniams““.

Užsiėmimų metu mokinių anglų kalbos žinios tobulinamos viešojo kalbėjimo įgūdžių lavinimo, prezentacijų rengimo, dalyvavimo projektinėse veiklose ir diskusijų būdais. NVŠ lėšas skiria savivaldybė, o finansuojama gali būti tik viena vaiko pasirinkta NVŠ programa. Finansuojamų vietų skaičius ribotas, todėl jau dabar vertėtų suskubti registruotis. Tie vaikai, kurie NVŠ programos krepšelį jau išnaudoję kitiems būreliams, galimybė lankyti kalbų mokyklos užsiėmimą taip pat yra, o mokestis už jį mėnesiui – simbolinis – vos 15 eurų.

Mokiniams – tarptautiniai sertifikatai

Kaip ir kasmet anglų kalbos kursams AMES renka moksleivių grupes. Nuo praėjusių mokslo metų į visas kalbų mokyklos mokymo programas moksleiviams buvo integruotas tarptautinis anglų kalbos žinių patikrinimas. Šis egzaminas AMES mokiniams yra nemokamas. „Mokslo metų eigoje mokiniai supažindinami su tarptautinio egzamino užduotimis, laiko bandomuosius ir galutinius egzaminus pagal mokytojo rekomenduotą lygį. Mūsų tikslas – tarptautinio lygmens anglų kalbos mokymas ir siekiame, kad mūsų mokiniai AMES mokyklą baigtų su tarptautiniais sertifikatais. Pastebime, kad kasmet tai tampa vis aktualiau, nes daug abiturientų studijų galimybių dairosi užsienyje“, – pasakojo Viktorija Kakauskienė, AMES Alytaus filialo direktorė.

Vyks ir šeštadieniniai užsiėmimai mažiesiems

AMES mokykloje anglų kalbos mokytis priimami ir ikimokyklinio amžiaus vaikai nuo 5 metų.

„Praėjusiais mokslo metais pasiteisino ikimokyklinio amžiaus grupėms organizuojami anglų kalbos užsiėmimai šeštadieniais. Šiemet poreikis išaugo, todėl tokių grupių turėsime daugiau. Tėveliai jau gali registruoti savo mažuosius į savaitgalinius užsiėmimus“, – sakė V. Kakauskienė.

Galimybė kalbėti angliškai – per kelis mėnesius

Kaip ir kasmet mokytis anglų kalbos AMES renka visų lygių suaugusiųjų grupes. Šiemet bus galimybė rinktis būdus, kaip norima mokytis anglų kalbos. Bus organizuojami tiek trumpieji kelių mėnesių šnekamosios kalbos kursai, tiek bendrinės kalbos kursai, trunkantys visus mokslo metus.

„Greitųjų kursų poreikis didėja, todėl tęsime šią praktiką ir šiemet“, – teigė vadovė.

Planuose – užsienio kalbų pasirinkimo didinimas

AMES Alytaus filialo direktorė pastebi, kad suaugusiesiems atsiranda poreikis mokytis ir kitų užsienio kalbų, todėl nuo šių metų bus ir naujų pasiūlymų. Kol kas šiuo metu pradedamos rinkti A0-A2 lygio grupės vakariniams rusų kalbos kursams. Taip pat suaugusieji galės mokytis ir prancūzų kalbos A0-A2 lygiu. V. Kakauskienė svarsto galimybę ateityje kalbų pasirinkimą dar labiau plėsti.

Įmonės gali susigrąžinti išlaidų

Galimybių čia gali atrasti ir įmonės, siekiančios užsienio kalbų apmokyti ir savo darbuotojus. Jos gali susigrąžinti 80 proc. išlaidų už darbuotojų apmokėtus kursus sumos. Mažų, neseniai verslą pradėjusių įmonių atstovai gali per VšĮ „Versli Lietuva“ pasitvirtinti verslumo skatinimo programą „Invega“ ir pagal dotacijų sutartį tos įmonės gaus finansavimą už anglų kalbos kursus darbuotojams. Ši programa veiks ribotą terminą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *