Alytaus krašto senjorams – policijos pareigūnų saugumo pamokos

Alytaus policijos pareigūnai Alytaus krašto senjorams surengė prevencinę akciją apie turto saugumą, sukčiavimą, smurtinius nusikaltimus ir kišenvagystes.

Susitikimai liepos pabaigoje vyko Pivašiūnų ir Miroslavo globos namuose, VšĮ „Gerumo skraistė“, Neįgaliųjų dienos užimtumo centre, taip pat individuali prevencija vyko ir Butrimonių bei Punios seniūnijose, Putinų seniūnaitijoje, prie daugiabučių namų, prekybos centrų. Policijos pareigūnams talkino jaunieji policijos rėmėjai.

Per minėtas tikslines priemones prevencinė informacija suteikta daugiau kaip 160 pagyvenusių žmonių. Parigūnai senjorus informavo apie pagrindinius sukčiavimo būdus (pranešimai apie nelaimę, laimėtus piniginius prizus, grąžinamas mokesčių permokas), kišenvagystes ir plėšimus, kurių aukomis dažniausiai ir tampa pagyvenę žmonės.

Akcijos rengėjai senjorams pasakojo ir apie vykdomą „Interreg V-A Lietuva–Polska“ bendradarbiavimo per sieną programos projektą, kurį įgyvendinus, policijos pareigūnams bus suteikta daugiau galimybių tirti tiek nusikalstamas veikas, tiek administracinius nusižengimus.

Senjorams pareigūnai atsakė į rūpimus klausimus, dalijo kalendoriukus, magnetinius bloknotus, prevencinius lankstinukus ir įgyvendinamo projekto atšvaitus su programos logotipu.

Alytaus apskrities VPK informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *