Galimai neskaidrių konkursų besiėmusiai komisijai – pagaliai į ratus iš savivaldybės

„Spjūvis į veidą“ – taip kai kurie Alytaus miesto savivaldybės antikorupcijos komisijos nariai pavadino administracijos direktoriaus Rolando Juonio sprendimą neišduoti konkurso į UAB „Alytaus butų ūkis“ direktoriaus pareigas medžiagos: garso įrašo, protokolo, pretendentų balų suvestinių. Komisijai atsiųstame rašte įvardinta ir priežastis – tam tikri dokumentai nesuteikia teisės to daryti.

„Tai yra precedentas. Anksčiau administracija niekada neatsisakydavo išduoti tokios medžiagos, todėl dabartinio jos vadovo pozicija yra nepriimtina, tarsi parodanti tam tikrą pozą bei ribas“, – situaciją komentavo antikorupcijos komisijos pirmininkė Laura Radzevičiūtė.

Komisijos narys, buvęs administracijos direktorius Vytautas Jastremskas, paprašytas pasidalinti patirtimi panašiose situacijoje, teigė visada žinojęs, jog gali elgtis taip, kaip dabar pasielgė dabartinis administracijos direktorius, tačiau nedarė to, nes neturėjo ko slėpti.

Antradienį posėdžiavusi antikorupcijos komisija vienbalsiai nusprendė kreiptis į savivaldybės merą Nerijų Cesiulį, kad šis išsakytų savo poziciją ir galbūt išspręstų problemą, priešingu atveju ketinama kreiptis į teismą.

Pasak L. Radzevičiūtės, nors išvadų dėl savivaldybės organizuotų konkursų skaidrumo rengti neketinama, tačiau reaguojant į Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) siūlymą parengti patobulintas antikorupcijos gaires organizuojant konkursus, klausimas į šoną nebus nustumtas. Pirmininkė patikino dėl susidariusios situacijos besikreipsianti ir į STT vadovą.

Portalas „Dzūkijos veidas“ primena, birželio 6 dieną įvykęs konkursas bendrovės „Alytaus butų ūkis“ direktoriaus pareigoms užimti antikorupcijos komisijai užkliuvo dėl kelių priežasčių. Pirmiausia, kad buvo organizuotas gana skubotai, antra, abejonių sukėlė partiniai ryšiai tarp laimėtojo ir konkurso komisijos narių bei vieno jų teistumas.

Ir nors konkursas jau įvyko, su laimėtoju Egidijumi Mensevičiumi pasirašyta penkerių metų darbo sutartis, tačiau komisija nusprendė atlikti išsamų tyrimą, susipažinti su konkurso medžiaga ir pateikti savo rekomendacijas savivaldybės administracijai ateityje organizuojant tokius konkursus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *