Dovana gimtajam miestui – 100 rožių sodinukų

Panašu, jog dovanoti įvairias dovanas Alytaus miestui tampa gražia tradicija. Be suoliukų, skulptūrų, sporto inventoriaus ir kitų, vis dažniau jomis tampa įvairūs augalai. Šį kartą savo gimtąją miestą visu šimtu rožių sodinukų apdovanojo žinomas dendrologas, ūkininkas ir medelyno savininkas Tomas Panka. Antradienio rytą aštuoniasdešimt jų pasodinti Naujosios, Jazminų ir Vilties gatvių žiedinėje sankryžoje, likusieji bus įkurdinti kitose miesto vietose.

„Alytus – mano gimtasis miestas. Nors jau senai jame negyvenu, tačiau noriu, kad jis būtų gražus, juolab, kad turiu galimybių. Alytus – gražus žalias miestas, o dovanodamas šias rožes noriu, kad jis būtų dar gražesnis. Galbūt tai bus paskatinimas ir kitiems pasekti šiuo pavyzdžiu, nes kiekvienas galime prisidėti prie miesto grožio puoselėjimo“, – paklaustas, kaip kilo mintis Dzūkijos sostinei padovanoti rožių sodinukų, sakė T. Panka.

Jis šiemet buvo ir miesto šventės rėmėjas ir savo išaugintais augalais papuošė Dainų slėnio estrados laiptus.

Pasak dendrologo, antradienį pasodinti sodinukai taip pat išauginti jo paties medelyne. Tai žemaūgės, smulkiažiedės, vienos atspariausių ligoms ir kenkėjams baltos rožės. Alytus vadinamas Baltosios rožės miestu, todėl dovanoti kitos rūšies gėlių esą nebuvo nė minties.

Tai ne pirmieji augalai, padovanoti alytiškių gimtajam miestui. Praeitą vasarą ties UAB „Parama“ esančioje Sveikatos tako atkarpoje buvo pasodinta 10 liepaičių, jas Alytui dovanojo šiuo metu Švedijoje gyvenanti alytiškė Greta Bernatavičiūtė, rudenį ten pat įkurdinta Alytiškių alėja, kuriai įvairių medžių ir gėlių padovanojo po pasaulį išsibarstę alytiškiai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *