Etikos sargų akiratyje – septyni Alytaus miesto tarybos nariai

Gavusi Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) raštą, Alytaus miesto savivaldybės etikos komisija pradėjo tyrimą dėl septynių tarybos narių galimų etikos pažeidimų.

VTEK informavo, kad viešųjų ir privačių interesų deklaracijų nepateikė Jurgis Krasnickas ir Gediminas Daukšys, laiku to nepadarė Laima Vincė Kirkliauskienė, Povilas Labukas, Gintautas Andriuškevičius, Valius Micevičius ir Saulius Bitinas. Viešieji ir privatūs interesai turėjo būti deklaruoti per trisdešimt dienų po priesaikos.

Sulaukusi tarybos narių paaiškinimų, savivaldybės etikos komisija kitą trečiadienį spręs, ar pripažinti politikus nusižengus etikai.

„Rašte yra minimos tarybos narių pavardės, kurie iš tiesų deklaravo savo viešus ir privačius interesus, tačiau gali būti, kad kažko iki galo nepažymėjo ir dabar deklaracijų nematyti. Etikos komisija šiuos atvejus nagrinės individualiai“, – sakė Alytaus miesto tarybos ir mero sekretoriato vadovė Dalia Jezukevičienė.

„Tarybos narių paprašysime per penkias darbo dienas pateikti paaiškinimus. Neturime pasirinkimo pradėti ar nepradėti tyrimo, nes yra gautas VTEK raštas. Etikos komisija pripažins tarybos narius pažeidus arba nepažeidus įstatymą“, – paprašyta pakomentuoti situaciją kalbėjo Alytaus miesto savivaldybės tarybos etikos komisijos pirmininkė Vilija Ramanauskienė.

VTEK rašte savivaldybės etikos komisijos prašoma atlikti tyrimą ir pateikti išvadą, ar tarybos narių veiksmai atitinka įstatymo nuostatas. Griežtesnės pasekmės tarybos nariams dėl tokių pažeidimų nėra numatomos.

„Kol nepriimtas joks sprendimas, nieko komentuoti neturime teisės. Tai eiliniai nagrinėjami dalykai“, – pasiteiravus dėl vėlavimo deklaruoti viešus ir privačius interesus situaciją komentavo L. V. Kirkliauskienė, kuri taip pat yra savivaldybės etikos komisijos pirmininkės pavaduotoja.

V. Micevičius patikino, jog patekimas į etikos sargų akiratį jam yra naujiena, esą jis viską laiku deklaravo, tik galbūt, dar kartą išrinktas tarybos nariu, nespėjo deklaracijos pakoreguoti.

„Taip, aš esu gavęs tą raštą. Esu viską deklaravęs, tačiau po priesaikos kiek pavėlavau atnaujinti deklaraciją, o ji kokia buvo prieš tai, tokia ir liko. Vos gavęs prašymą patikslinti deklaraciją, iš karto tą padariau“, – teigė P. Labukas, kuris taip pat yra savivaldybės etikos komisijos narys.

S. Bitinas teigė deklaracijas pateikęs prieš rinkimus, tačiau pripažįsta, kad po tarybos nario priesaikos viešųjų ir privačių interesų deklaracijos nepateikė per neapdairumą, tačiau vos tik gavęs priminimą, iškart sutvarkė.

G. Daukšys taip pat buvo nustebęs, kad yra linksniuojamas kaip visai nepateikęs deklaracijos: „Nežinau, turiu pranešimą, kad mano deklaracija yra priimta. Tik neatsimenu, gegužės ar birželio mėnesį. Tad pirmą kartą girdžiu apie kažkokias mano nepateiktas deklaracijas. Negaliu nieko pasakyti, neturiu supratimo.“

Su J. Krasnicku susisiekti nepavyko, mat politikas išvykęs atostogauti, o šiuo metu sveikatą besitaisantis G. Andriuškevičius neturėjo galimybės komentuoti situacijos.

Viršelis – „Dzūkijosveidas.lt“ fotomontažas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *