Lazdijų M. Gustaičio gimnazijoje – rekordiniai brandos egzaminų rezultatai

Po sunkių ir daug įtempto darbo pareikalavusių mokslo metų abiturientai pagaliau gali atsipūsti ir pradėti planuoti savo ateitį bei profesinę karjerą. Ketvirtadienį abiturientai sužinojo paskutiniųjų valstybinių brandos egzaminų rezultatus. Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijai tai rekordiniai metai – surinkta net 10 šimtukų, o penki iš jų – anglų kalbos valstybinio brandos egzamino. Džiugina ir tai, kad jau antrus metus iš eilės du gimnazistai surinko 100 balų įvertinimą iš informacinių technologijų egzamino.

2019 m. metais valstybinių egzaminų sesijos metu 100 balų pavyko surinkti 7 Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos abiturientams. Trys iš jų surinko net po du šimtukus. Iš anglų kalbos brandos egzamino 100 balų gavo daugiausiai – net 5 abiturientai, iš informacinių technologijų – 2, matematikos – 2, lietuvių kalbos ir literatūros – 1. Anksčiau Lazdijų rajono savivaldybėje dar niekada nebuvo surinkti net 5 anglų kalbos valstybinio brandos egzamino šimtukai.

Šiais metais valstybiniu brandos egzaminus laikė 142 Lazdijų rajono savivaldybės mokyklų dvyliktokai. Daugiausiai abiturientų pasirinko laikyti lietuvių kalbos ir literatūros (100 % abiturientų), matematikos (88 % abiturientų), anglų kalbos (87 % abiturientų) ir istorijos (68 % abiturientų) valstybinius brandos egzaminus.

Egzaminų sesijos metu 100 % mokinių, laikiusių informacinių technologijų bei gamtamokslius – biologijos, fizikos ir chemijos egzaminus – juos išlaikė teigiamai. Lietuvių kalbos ir literatūros bei istorijos egzaminus išlaikė 98 % laikiusiųjų.

10 šimtukų Lazdijų rajono savivaldybėje taip pat buvo gauta 2013 m., kai 8 šimtukai buvo surinkti Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijoje, 1 – Veisiejų Sigito Gedos gimnazijoje ir 1 – Seirijų Antano Žmuidzinavičiaus gimnazijoje.

Lazdijų rajono savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *