Universitetas apsisprendė: nuo kitų metų – daugiau magistro studijų Alytuje

Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademija (VDU ŽŪA) jau kitais metais planuoja vykdyti magistro studijas Alytuje. Praėjusią savaitę akademijos atstovai susitiko su miesto vadovais ir kalbėjo apie studijų mūsų mieste galimybes, o šią savaitę pranešė džiugią žinią apie savo planus.

VDU ŽŪA vykdo apie 20 įvairių magistrantūros studijų programų, pvz., apskaitos ir finansų, verslo logistikos, transporto mašinų inžinerijos, tvariosios energetikos, žemės ūkio inžinerijos ir vadybos, žemės ūkio verslo vadybos ir kt. Tačiau dar nėra nuspręsta, kokios konkrečios magistro studijų kryptis bus vykdomos Alytuje.

Alytaus miesto valdžia Dzūkijos sostinėje siekia sustiprinti ne tik verslą, bet ir aukštojo mokslo išsilavinimą. Norima Pietų Lietuvos regione užtikrinti visus išsilavinimo lygius, kad jaunimas universitetinį išsilavinimą įgytų ne kituose didžiuosiuose šalies miestuose ar užsienyje, o būtent čia – savo gimtajame mieste. Todėl kalbamasi su aukštosiomis mokyklomis ir planuojama Alytuje nuo 2020 m. rugsėjo 1 d. plėsti studijų pasirinkimą ir vykdyti  naujas bakalauro ar magistro studijas.

„Aukštojo mokslo plėtra Alytuje sukurtų pridėtinę vertę, suteiktų galimybę derinti darbą ir studijas, pritrauktų jaunimo iš regionų“,– teigia Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė.

Alytaus kolegijoje studijuoja daugiau kaip 800 Lietuvos ir užsienio studentų ir jau keletą metų Kauno technologijos universitetas čia vykdo magistro studijas, tačiau siekiama ir platesnės studijų pasiūlos. Praeitą savaitę miesto vadovai kalbėjosi ne tik su VDU ŽŪA, bet ir su Vilniaus dailės akademijos (VDA) atstovais, kurie mano, kad regionai yra patrauklūs, nori kurtis juose.

 

Alytaus miesto savivaldybės Komunikacijos skyriaus informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *