Jaunieji Alytaus baidarininkai – Lenkijos taurės trečio etapo nugalėtojai

Kališo mieste (Lenkija) vyko atviras miesto baidarių polo čempionatas ir kartu vyko Lenkijos taurės 3 etapo varžybos. Jose dalyvavo Alytaus sporto ir rekreacijos centro (ASRC) vaikų ir jaunių komandos.

Vaikai žaidė 3 divizijoje, jų grupėje dalyvavo 6 komandos. Alytiškiams tai buvo pirmos tarptautinės varžybos išvykoje. Pirmose ir antrose rungtynėse mūsų jaunieji baidarininkai nesugebėjo nugalėti jaudulio ir patyrė du pralaimėjimus. Kitose dvejose alytiškiai įsižaidė, pademonstravo, ką moka, iškovojo dvi pergales ir užėmė penktąją vietą.

Jaunių U-18 ir moterų grupėje (2 divizijoje) dalyvavo 9 komandos. ASRC jauniai varžybas grupėje pradėjo pralaimėjimu 5:4 Lenkijos moterų rinktinei. Kitose grupės rungtynėse iškovojo pergalę prieš komandą iš Lešno miesto. Grupėje alytiškiai užėmė antrąją vietą ir toliau tęsė kovas dėl apdovanojimų. Pakeliui link finalo ASRC jaunių komanda sunkiose rungtynėse 4:3 nugalėjo šeimininkų KTW Kališo bendaamžius ir 6:0 sutriuškino komandą iš Tanevo.

Šios dvi pergalės alytiškiams garantavo vietą finale. Finalo rungtynes mūsų sportininkai žaidė jau su pažįstama varžove – Lenkijos moterų rinktine. Rungtynes alytiškiai pradėjo ir žaidė susikaupę, tai ir davė rezultatą. Iškovojo pergalę 6:4 ir tapo U-18 grupės varžybų nugalėtojais. Mūsų sportininkai demonstravo gražų, akiai malonų žaidimą, kovojo iki finalinio teisėjo švilpuko. Komanda yra gera ir labai jauna, ją sudaro 15–16 metų žaidėjai, bet alytiškiai parodė charakterį ir įrodė, kad gali kovoti ir su gerokai vyresniais varžovais.

Čempionų komandoje žaidė Marius Kiškiūnas, Mantas Januša, Harminas Dzenkauskas, Lukas Stasionis, Kajus Kašelionis, Mindaugas Diksa, Modestas Karkauskas ir daugiškis Nojus Serkovas, komandos treneris Kęstutis Dambrauskas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *