Vasarą Alytaus darželių teritorijos bus atviros iki 20 valandos

Vaikų žaidimo aikštelės, esančios darželių  teritorijoje, bei sporto aikštynai prie Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos ir Alytaus Vidzgirio pagrindinės mokyklos  bus atviri visiems miesto gyventojams nuo 9 iki 20 val. Toks laikas antradienį buvo patvirtintas susitikime su darželių direktoriais.

Anksčiau šios teritorijos dėl pasitaikančio turto niokojimo po darbo valandų buvo rakinamos. Tačiau mažųjų alytiškių tėvai ir sportuojantis jaunimas kreipėsi į savivaldybę, kad būtų galimybė darželių ir mokyklų inventoriumi pasinaudoti ilgiau. Todėl buvo surastas visiems tinkamas sprendimas, kad vaikai su tėveliais ir sportuojantys gyventojai galėtų turiningai leisti laisvalaikį jų pamėgtose vietose.

„Esant šiltiems ir ilgiems vasaros vakarams alytiškių patogumui priėmėme sprendimą nuo liepos 1 dienos darželių ir sporto aikštynų teritorijų nerakinti iki 20 val. Taip pat nusprendėme apdrausti šiose teritorijose esantį turtą ir jį tokiu būdu apsaugoti nuo niokojimo. Todėl vėl kviečiame šia infrastruktūra naudotis visus miestiečius. Tik prašome tausoti visų mūsų turtą”, – teigia Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė.

Šiuo metu Alytaus miesto savivaldybės administracijos Turto valdymo ir verslo skyrius tikrina vaikų žaidimo aikštelių, esančių visų lopšelių-darželių, mokyklų-darželių teritorijoje, bei sporto aikštelių prie Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos ir Alytaus Vidzgirio pagrindinės mokyklos inventorių. Planuojama, kad turtas bus apdraustas maksimaliu turto atkuriamosios vertės draudimu nuo visų galimų rizikos atvejų.

Praėjusį ketvirtadienį vykusiame tarybos posėdyje taip pat buvo pritarta sprendimui, kad vasaros metu vaikus į darželius vedantiems tėveliams nereikėtų mokėti mokesčio ne tik dėl ligos, bet ir dėl tėvų atostogų nelankytų dienų.

Alytaus miesto savivaldybės Komunikacijos skyriaus informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *