Alytaus ligoninėje dirbs nauja gydytoja – pagelbėjo papildomos išmokos

Taikant skatinimo priemones nuo liepos 1 dienos Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninėje darbą pradėjo akušerė ginekologė. Tai pirmoji gydytoja Alytuje, kuri naudojasi papildomo finansavimo galimybe.

Gydytoja yra baigusi Kauno medicinos universitete medicinos magistrą ir akušerijos ginekologijos rezidentūros studijas. Ji ligoninėje dirbs visu etatu ne mažiau kaip 6 metus. Pirmoji 5 000 eurų išmoka jai bus išmokėta išdirbus 12 mėnesių. Gydytoja dirbti ir gyventi į Alytų atvyksta iš Jurbarko.

„Mūsų ligoninėje trūksta įvairių sričių specialistų, todėl stengiamės juos pritraukti ir manome, kad tokios skatinimo priemonės kartu su kitomis galėtų būti gera motyvacija. Tikrai labai džiaugiamės, kad šiandien pirmoji gydytoja, labai reikalinga Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninei, pradeda darbą. Mes kviečiame ir sudarome sąlygas kitiems gydytojams atvykti dirbti pas mus“, – kalbėjo Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė.

Pritraukti kvalifikuotus ir motyvuotus gydytojus bei rezidentus nusprendė miesto savivaldybės taryba, nes sveikatos įstaigose pastebimas nuolatinis specialistų trūkumas. Dar vasario mėnesį ji priėmė sprendimą, kad trūkstamos specialybės gydytojui, atvykstančiam dirbti iš kito miesto į Alytaus sveikatos priežiūros įstaigas, pirmus trejus metus būtų mokama 5 000 eurų dydžio kasmetinė išmoka, skirta jo poreikiams tenkinti. O trūkstamų specialybių rezidentams kasmet būtų mokama ne daugiau kaip 10 000 eurų dydžio stipendija pagal rezidentūros išlaidų sąmatą, skirtą rezidentūros studijų su stipendija Lietuvos Respublikos universitetuose apmokėjimo išlaidoms dengti.

Išmoka trūkstamos įstaigos gydytojui taikoma tuomet, kai įstaigos interneto svetainėje apie jo reikalingumą paskelbiamas skelbimas, tačiau daugiau nei per 6 mėn. neatsiranda kandidatų. Skatinimo priemonėmis pasinaudojęs gydytojas įsipareigoja įstaigoje (-ose) dirbti ne trumpiau kaip 6 metus, o rezidentas – ne trumpiau kaip 10 metų (nėštumo ir gimdymo atostogų bei atostogų vaikui prižiūrėti laikotarpis neįskaičiuojamas).

Tikimasi, kad tokia motyvacinė priemonė ne tik sustiprins gydytojų komandą, bet ir sumažins laukimo trukmę pas gydytoją, nes kartais vizito tenka laukti ilgiau nei mėnesį.

Šiuo metu Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninei trūksta psichiatro, dietologo, dermatovenerologo, neurologo ir kitų specialistų. Alytaus poliklinikoje reikia šeimos medicinos gydytojų.

Alytaus miesto savivaldybės Komunikacijos skyriaus informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *