Mažųjų alytiškių mintys ir piešiniai nugulė pasakų knygoje

Visuomenei pristatyta nemokama elektroninė knyga „Gražiausia ir laimingiausia karalaitės pasaulyje“, kurios tekstų ir piešinių autoriai – vaikai, dalyvavę Alytaus miesto šventėje bei festivalyje „Kultūros naktis“ Vilniuje, žurnalistės ir rašytojos alytiškės Jolitos Zykutės surengtoje kūrybinėje provokacijoje „Gražiausios pasaulio karalaitės rinkimai. Ką renkiesi tu?“.

Šių dviejų renginių metu vaikai piešė gražiausią ir laimingiausią karalaites, atsakinėjo į klausimą, kokia iš jų norėtų būti. Besiklausydama, kaip vaikai komentuoja savo piešinius, rašytoja J. Zykutė buvo sužavėta jų minčių ir kūrybingumo. Taip kilo sumanymas parengti vaikų kurtų pasakų rinkinį.

„Kai karalaitė buvo maža, ji buvo pati laimingiausia, o kai užaugo, tapo pačia gražiausia. Ir ji turėjo kačiuką, kurio vardas Marsiukas“, – sugalvojo aštuonmetė Ariana. Devynmetis Emilis pasakojo: „Gražiausia karalaitė pasaulyje turi beveik viską, bet neturi vieno daikto – šeimos. O laimingiausia turi viską, ir ji yra graži.“

„Kartais pasakos ilgis – sakinys ar du, bet svarbu ne žodžių kiekis, o juose žaižaruojanti fantazija, autentiškos mintys. Vaikų išgalvotos istorijos dažnai naivios, bet visada labai nuoširdžios. Džiaugiuosi, kad besiaiškinant, kas yra svarbiau – grožis ar laimė, netikėtai nugalėjo kūryba,“ – sako nemokamos knygos idėjos autorė J. Zykutė.

Vaikų sugalvotų ir iliustruotų pasakų rinkinį „Gražiausia ir laimingiausia karalaitės pasaulyje“ galima perskaityti: https://issuu.com/jolita.zykute/docs/vaik__pasak__rinkinys_gra_iausia_ir

Odeta Giedraitytė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *