„Savą kalną“ uždarymui ir griovimui pasmerkė naujo prekybos centro planai

Jau nuo liepos Alytuje – dar viena maitinimo įstaiga mažiau. Vidzgirio mikrorajone, Statybininkų gatvėje, uždaroma picerija „Savas kalnas“. Patalpas ir sklypą valdanti bendrovė „Baltijos pašvaistė“ dalį pastato planuoja griauti , kitą – rekonstruoti. Nors bendrovės atstovai savo planų atskleisti nepanoro, nepatvirtintais portalo „Dzūkijos veidas“ duomenimis, juose – naujas prekybos centras.

„Užsidarome, nes čia nuomojomės patalpas ir su mumis nutraukė jų nuomos sutartį. Kiek man žinoma, pastato valdytojai turi kitų planų – griauti Alytaus nepuošiantį pastatą ir statyti naują prekybos centrą. Likau be patalpų. Yra kaip yra, tokį sprendimą mums padiktavo sąlygos“, – sakė bendrovės „Savas kalnas“ vadovė Laimutė Buinauskienė.

Savininkė patikino, kad mėgino Alytuje ieškoti kitų patalpų, tačiau įsigyti brangu, o nuomotis dėl dabartinės karčios patirties nebenori: „Tai laikina. Įsirengi, pasidarai ir po to liepia susirinkti žaislus ir nešdintis. Be to, mano patirtis parodė, kad visuomeninis maitinimas bent jau Alytuje yra nuostolinga veikla“.

Picerijos „Savas kalnas“ lankytojai galėjo mėgautis mėsainiais, submarinais, kebabais, kibinais, įvairių rūšių picomis. Tiesa, nors šios picerijos nelieka, tačiau „Savo kalno“ konditerijos gaminiais prekiaujanti cukrainė ir toliau tęs veiklą.

Uždarius piceriją, be darbo lieka trys darbuotojai. Vadovė siūlė jiems darbo vietas konditerijos srityje, tačiau jie jų atsisakė.

Susisiekus su sklypą ir patalpas Statybininkų gatvėje valdančios, Vilniuje registruotos statybų srityje dirbančios įmonės „Baltijos pašvaistė“ atstovais, pakomentuoti situaciją ir atskleisti planų jie nepanoro.

Tai, kad jau yra išduotas dalies Statybininkų g. 56 esančio pastato griovimo leidimas, patvirtino ir Alytaus miesto savivaldybės administracijos Architektūros, urbanistikos ir žemėtvarkos skyriaus vyriausiasis specialistas Marius Palumickas. Dėl naujo statinio statybos leidimo bendrovės atstovai dar nesikreipė.

Tiesa, minimas pastatas susideda iš kelių statinių. Dalis jų dėl tam tikrų kriterijų negali būti nugriauti, leidžiama tik jų rekonstrukcija. Patalpų valdytojai yra gavę leidimą tiek dalies pastato griovimui, tiek likusios dalies rekonstrukcijai. Kada tiksliai prasidės jo griovimo ir rekonstrukcijos darbai, kol kas neaišku.

2 komentarai apie “„Savą kalną“ uždarymui ir griovimui pasmerkė naujo prekybos centro planai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *