Nauji „Lidl“ siekiai Alytuje: dar vienas prekybos centras?

Šiandien Alytuje lankėsi UAB „Lidl Lietuva“ atstovai, kurie miesto valdžiai pristatė savo naujuosius planus Dzūkijos sostinėje. O juose – dar vienas naujas įvažiavimo-išvažiavimo sprendimas ir dar vieno prekybos centro statymas. Tiesa, miesto meras Nerijus Cesiulis išreiškė kiek skeptišką požiūrį į pastarąjį jų planą, tačiau pabrėžė, kad to daryti neuždraus.

Kaip paaiškėjo šiandien vykusio „Lidl“ atstovų ir mero susitikimo metu, prekybininkai atsisakė daug diskusijų ir gyventojų nepasitenkinimų kėlusių planų įrengti papildomą įvažiavimą ir pristatė naują projektą. Anksčiau siūlyti variantai susidūrė su tam tikromis kliūtimis ir patvirtinti nebuvo.

Jie siūlė įrengti papildomą įvažiavimą iš Naujosios gatvės, tačiau paaiškėjo, kad to daryti negalima, nes būtų paliestas Sveikatingumo takas, o jo sankasa yra įtraukta į kultūros vertybių registrą. Buvo parengti ir dar keli siūlymai – privažiavimo kelią į parduotuvę nutiesti nuo „Lidl“ iki Statybininkų gatvės, tačiau tai neišvengiamai būtų palietę pėsčiųjų taką arba šalia esančią žalią veją. Projektuotojai svarstė ir galimybę įrengti papildomą juostą automobiliams Naujojoje gatvėje ir įvažiavimo kelio įrengimą iš Naujosios gatvės netoli žiedinės sankryžos.

Dabartiniuose prekybos tinklo planuose – platinti esamą įvažiavimą ir įrengti atskirą sukimui į dešinę pusę skirtą eismo juostą. Tokie planai artimiausiu metu bus pristatyti ir bendruomenei. N. Cesiulis teigė, kad šis planas bus patvirtintas tik sulaukus jos pritarimo.

Antrasis klausimas, kurį aptarė susitikimo dalyviai, buvo dar vieno prekybos centro atidarymas Alytuje, prekybininkai teiravosi mero nuomonės. Šis patikino išsakęs poziciją, kad prekybos centrų Alytuje jau yra pakankamai ir sklypus norėtųsi skirti kitokio pobūdžio verslams. Žinoma, jeigu „Lidl“ atstovai sumanytų įsigyti sklypą ir jame statyti dar vieną prekybos centrą, valdžia to uždrausti neturinti teisės.

Gauti bendrovės „Lidl Lietuva“ atstovų komentaro portalui „Dzūkijos veidas“ nepavyko.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *