Nusipelniusiems Alytaus miesto moksleiviams – atminimo taurės ir medaliai

„Esu dviejų sūnų mama, todėl gerai žinau, kad kai vaikas į namus parneša diplomą ar medalį už pasiekimus, apima fantastiškas jausmas“, – sakė Alytaus miesto mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė, trečiadienį Dzūkijos pagrindinėje mokykloje įteikusi atminimo taures ir medalius miesto mokiniams, mokomųjų dalykų olimpiadų, konkursų, sportinių pasiekimų prizininkams ir jų mokytojams. O jų šiemet būta daugiau negu trys dešimtys.

„Labai džiaugiuosi žiūrėdama į pasiekimų iškovojusius mokinius, juos ruošusius mokytojus ir tėvelius. Ir aš buvau šios mokyklos mokinė. Mokytis man patiko, nors moksliukė nebuvau. Buvau veikli, turėjau galimybių siekti tarptautinių pasiekimų, o jūs jų turite dar daugiau ir dabar didžiuojuosi jumis. Būdama pati pedagoge, aš puikiai suprantu, kokia sunki mokytojo duona, tačiau jūsų pastangų dėka, rezultatai – puikūs“, – kalbėjo vicemerė.

Renginio metu buvo apdovanota daugiau nei 30 mokinių ir 26 juos parengę mokytojai.

Daugiausia, net dešimt, mokomųjų dalykų olimpiadų ir konkursų prizininkų šiemet buvo iš Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos. Prizines vietas mokiniai iškovojo Lietuvos mokinių ekonomikos ir verslo, anglų kalbos, chemijos, etninės kultūros, informatikos, lotynų kalbos ir Antikos kultūros, žinių, daugiakalbystės olimpiadose bei konkursuose. Ši gimnazija turi ir daugiausia mokyklų žaidynių, sporto srities prizininkų, atminimo taurės buvo įteiktos net trims komandoms.

Šešias prizines vietas technologijos, chemijos olimpiadose ir DNR dienai paminėti, Lietuvos kovų už laisvę ir netekčių istorijos, Lietuvos neformaliojo švietimo konkursuose šiemet užėmė Jotvingių gimnazijos mokiniai. Viena atminimo taurė ir medaliai šios gimnazijos komandai buvo įteikta už trečią vietą Lietuvos mokinių žaidynių šaudymo pistoletu varžybose.

Po dvi prizines vietas užėmė Šaltinių, Dzūkijos pagrindinių mokyklų bei Panemunės progimnazijos ir Šv. Benedikto gimnazijos mokiniai, po vieną – Piliakalnio ir Volungės progimnazijų mokiniai.

Atminimo taures ir medalius už pasiekimus sporto srityje gavo Šaltinių pagrindinės mokyklos bei Putinų gimnazijos atstovai.

Alytaus miesto savivaldybės nuotraukos

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *