Alytaus miesto centre – naujas gatvių žymėjimas

Vilniaus, S. Dariaus ir S. Girėno gatvių sankryža sužymėta geltonais kvadratais. Savivaldybės saugaus eismo komisija, kartu su policija stebėjusi situaciją sankryžoje gyvai, tokį sprendimą priėmė dėl piko valandomis ir ypač rudenį minėtoje vietoje susidarančių kamščių.

Pagal kelių eismo taisykles geltonomis linijomis pažymėtas plotas važiuojamųjų dalių sankirtoje žymi vietą, į kurią įvažiuoti draudžiama, jeigu joje ar už jos yra kliūtis, kuri priverstų vairuotoją sustoti važiuojamųjų dalių sankirtoje ir trukdyti kitų transporto priemonių eismui.

Saugaus eismo komisija taip pat gavo gyventojų pasiūlymus, kuriuose prašoma sužymėti arba atnaujinti geltonos spalvos zigzagus, žyminčius draudžiamą stovėti kelio vietą (pusę).

„Geltonais zigzagais uždažytos tos vietos, kuriose pagal Kelių eismo taisykles ir taip negalima statyti transporto priemonių. Zigzagai atsirado Topolių, Kaštonų, Likiškėlių, Jurgiškių, Vilties, Statybininkų, S. Dariaus ir S. Girėno bei Savanorių gatvėse“,– teigė Alytaus miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio skyriaus vedėja Palmira Raškauskienė.

Gegužės mėnesį panaikintos perėją žyminčios baltos linijos ir nuimti ženklai S. Dariaus ir S. Girėno gatvėje šalia Šiaulių banko. Saugaus eismo komisija  saugumo tikslais jau anksčiau buvo nusprendusi šią perėją pašalinti – gatvėje statant automobilius vairuotojams sunku pastebėti pėsčiuosius. Pagal galiojančius reikalavimus negal būti nereguliuojamos pėsčiųjų perėjos šalia reguliuojamų šviesoforais.

Alytaus miesto savivaldybės Komunikacijos skyriaus informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *