Alytiškių iniciatyvos: ar atsiras Jaunimo parke grilio zona ir laipiojimo sienelė?

Jau nuo balandžio pradžios vyksta balsavimas už Alytiškių iniciatyvas – išrinksime, kurios iš pateiktų idėjų yra įdomiausios ir bus įgyvendinamos už miesto lėšas. Dvi tarpusavyje nekonkuruojančias, bet viena kitą papildančias iniciatyvas siūloma įgyvendinti Jaunimo parke – grilio zoną arba lauko laipiojimo sienelę.

„Gardus maistas suburia žmones, šeimas ar draugus, o iškylavimas lauke tampa neatsiejama šiltojo sezono dalimi“,– teigia grilio zonos Jaunimo parke iniciatorius Valerijus Vencius.

Matant alytiškių norą iškylauti mieste jis siūlo įrengti dvi griliaus zonas su viešajai erdvei tinkamomis, kokybiškomis kepsninėmis, iškyloms tinkamais bei viešoms erdvėms pritaikytiems lauko baldais ir stogine kepsninių kurui palikti. Iniciatyva siekiama, kad Jaunimo parkas taptų dar patrauklesne vieta platesniam lankytojų ratui, bei skatinama kultūringą ir jaukų iškylavimą.

Kita iniciatyva Jaunimo parke – lauko laipiojimo sienelė. „Tai būtų pirmoji tokia aikštelė Lietuvoje, kurios sporto šaka neseniai buvo įtraukta į Olimpines žaidynes“, – teigia laipiojimo sienelės iniciatorius, ekstremalaus sporto propaguotojas Edminas Dabušinskas.

Ant vienos dirbtinės uolos vienu metu galėtų būti nuo 4 iki 10 skirtingų trasų, o per 5 uolas iki 50 maršrutų. Čia galėtų vienu metu sportuoti apie 40 žmonių. Šioje erdvėje būtų galimybė ne tik leisti laisvalaikį, tačiau ir sportuoti, bei organizuoti varžybas. Taip pat šalia sienelės siūloma įrengti apšvietimą ir suoliukus.

Šios ir kitos iniciatyvos laukia jūsų palaikymo – kviečiame visus alytiškius nuo 16 metų už labiausiai patikusią iniciatyvą balsuoti iki birželio 25 d. Savo balsą atiduokite internetu arba savivaldybės priimamajame.

Projektai suskirstyti į dvi atskiras kategorijas. Mažųjų projektų kategorijoje teikiamos iniciatyvos iki 25 tūkst. eurų vertės, jos bus įgyvendintos dar šiemet. Didieji projektai – iki 150 tūkst. eurų – bus įgyvendinti kitais metais, kuomet bus parengtas projektas ir techninė dokumentacija.

Laimėjusios iniciatyvos bus įgyvendintos savivaldybės biudžeto lėšomis.

Iniciatyvų projektai:

Mažos apimties projektai iki 25 tūkst. eurų vertės

  1. Aktyvus laisvalaikis šeimai
  2. Paminklinė lenta gydytojui Benjaminui Petrovui Lelijų g. 44
  3. Grilio zona Jaunimo parke
  4. Bronzinės voverės su riešutu skulptūra
  5. Romo Kalantos skvero įrengimas ir šalia esančios teritorijos sutvarkymas

Didelės apimties projektai iki 150 tūkst. eurų vertės

  1. „Alytus-Myliu“ miesto vartai
  2. Gluosnių gatvės išasfaltavimas
  3. Sporto gatvės praplėtimas – saugus kelias į mokyklą
  4. Lauko laipiojimo sienelė
  5. Bendraujame, judame, svajojame, siekiame

Balsuokite čia: https://bit.ly/2P0liN6

Plačiau apie iniciatyvas: http://www.alytus.lt/alytiskiu-iniciatyvos

Balsuoti galima vieną kartą už ne daugiau kaip 5 sąrašo projektus, nurodant savo vardą, pavardę, asmens kodą ir adresą. Asmens kodas, nurodytas balsavimo metu, bus naudojamas tik asmens tapatybei patikrinti ir bus saugomas iki balsavimo pabaigos, laikantis asmens duomenų apsaugos reikalavimų.

Alytaus miesto savivaldybės Komunikacijos skyriaus informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *