Baigta formuoti Alytaus miesto valdžia

Ketvirtadienį vykusio Alytaus miesto savivaldybės tarybos posėdžio metu mero Nerijaus Cesiulio pavaduotoju paskirtas tarybos narys, Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) atstovas Šarūnas Klėgėris. Balsuojant slaptai jo kandidatūrą palaikė 19 iš 22 tarybos narių, darbų naujasis vicemeras imsis nuo ateinančio pirmadienio, gegužės 27 dienos.

Prieš balsavimą prisistatydamas Š. Klėgeris pažymėjo, jog savivaldos darbe jis naujokas, į tarybą iširnktas pirmą kartą, tačiau politikoje – ne, yra ilgametis TS-LKD partijos narys. Jis baigęs Kauno Technologijos universiteto inžinerijos specialybę, dirbęs verslo įmonėse bei įkūręs nuosavą verslą.

„Be to, esu triatlonininkas, turiu daug valios pasiekti išsikeltus tikslus. Sieksiu, kad Alytuje steigtųsi darbo vietos, kiltų pragyvenimo lygis, gerėtų gyvenimas. Užtikrinu, kad mano indelis bus tikrai didelis“, – sakė Š. Klėgėris, kuris bus atsakingas už investicijų, verslo bei infrastruktūros sritis.

Tuo pačiu slaptu balsavimu buvo tvirtinamas ir Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktorius. Mero N. Cesiulio teikimu į šias pareigas buvo pasiūlytas dabartinis jo patarėjas Rolandas Juonys ir tarybos nariai tam neprieštaravo – R. Juonio kandidatūrą palaikė 18 iš 22 balsavusiųjų. Pareigas naujasis administracijos direktorius pradėjo eiti iškart.

Prieš balsavimą prisistatydamas R. Juonys nebuvo kalbus – pasakė, kokius mokslus yra baigęs – Mykolo Romerio universitete teisės bakalauro studijas, o paklaustas atskleidė sau keliantis tikslą dirbti tiksliai, o dirbdamas vadovautis dorovės, teisėtumo ir skaidrumo vertybėmis.

Administracijos direktoriaus pavaduotojos pareigos atiteko Finansų ir investicijų skyriaus vedėjai Neringai Rinkevičiūtei, kurios kandidatūrą balsuojant slaptai palaikė 19 iš 22 tarybos narių. Ji kuruos statybos, verslo, investicijų bei infrastruktūros vystymo sritis.

N. Rinkevičiūtė savivaldoje – ne naujokė, dirba jau 18 metų, iš kurių 16 – būtent Alytaus miesto savivaldybės administracijoje.

Valdžios formavimas Dzūkijos sostinėje užsitęsė, nes vieno iš vicemerų nepavyko patvirtinti iš pirmojo karto. Balandžio mėnesį vykusiame posėdyje taryba nepritarė TS-LKD partijos Alytaus miesto skyriaus pasiūlyto ir mero N. Cesiulio tvirtinti teikto skyriaus pirmininko Povilo Labuko kandidatūros, į vicemeres paskirta buvo tik socialdemokratė Jurgita Šukevičienė. Vietos konservatoriams teko ieškoti kito kandidato, nes mero pavaduotojo postas jiems skirtas kaip koalicijos partneriams, antruoju bandymu ir buvo pasiūlytas Š. Klėgeris.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *