Baldų gamybos procesas: nuo idėjos iki rezultato

Kiekvienuose namuose galima rasti daugiau ar mažiau skirtingų baldų. Vieni žmonės mėgsta minimalistinį, skandinavišką stilius ir įsigyja tik pačius reikalingiausius baldus, kiti neabejingi bohemiškam interjerui, jų namuose yra daugybė skirtingų, neretai įmantriai atrodančių bei išskirtinių baldų.

Kaip ten bebūtų, tačiau tik retas susimąsto, kaip tie baldai atkeliauja iki mūsų namų: kokį kelią nueina, nuo ko viskas prasideda… Tad šį kartą domimės, koks yra baldų gamybos procesas?

Idėjos sukūrimas ir užfiksavimas

Ko gero dar nei vienas baldas negimė be idėjos. Pirmiausia, baldų kūrėjas, dizaineris ar užsakovas (jei baldai gaminami pagal specialų užsakymą) sugalvoja idėją, kaip turėtų atrodyti vienas ar kitas baldas.

Vis dėlto vien tik to nepakanka – svarbu parengti ir eskizą, nes retas baldų gamintojas galės sukurti tiksliai tai, ko iš jo tikimasi, vien tik papasakojus idėją. Tikėtina, kad retas klientas gebės savarankiškai parengti eskizą, todėl čia jam padėti gali interjero dizaineris ar net pats baldų gamintojas – jūs pasakote idėją, o jis nubraižo eskizą. Jį matydami iš karto galėsite pakomentuoti, ką norite keisti ar ką įsivaizdavote kitaip.

Nepamirškite, kad tai, kaip įsivaizduojate jūs, nebūtinai gali sutapti su baldų gamintojo vaizduote. Taip pat baldų gamintojas gali pateikti ir tam tikrų įžvalgų, kurios baldo idėją papildys ar suteiks praktiškumo.

Dizaino bei detalių rinkimasis

Nubraižius eskizą ir suderinus jį su baldų gamintoju, ko konkrečiai tikitės, lieka nemažai daliai žmonių bene maloniausia dalis – estetinių detalių parinkimas ir suderinimas. Šiame etape nutariama, iš ko bus kuriamas baldas: pasirenkamos spalvos, tekstūros, medžiagos.

Šiame etape galima pasitelkti kone visą savo fantaziją, nes didžioji dalis baldų gamintojų yra itin lankstūs bei pasirengę išpildyti visas pirkėjų svajones.

Baldų projektavimas

Jei užsisakote tik stalą ar keletą kėdžių, šis etapas jums nėra aktualus, tačiau, jei planuojate užsisakyti visą svetainės, virtuvės ar miegamojo baldų komplektą, ši dalis jums kone svarbiausia.

Baldų gamintojas atvyks į jūsų namus, kad atliktų matavimus, pamatytų erdvę ir galėtų padaryti preliminarų eskizą, kaip viskas atrodys. Net jei nusižiūrite konkretų baldų komplekto modelį, užsisakant jį pas baldų gamintojus (ne perkant jau pagamintus parduotuvėje), juos dar pritaiko pagal jūsų namus.

Baldų gaminimas

Paskutinis etapas, kuris laukia jau viską suderinus – tai pats baldų gaminimas. Baldų gamintojas, atsižvelgdamas į jūsų visus pateiktus pageidavimus, buto išmatavimus (jei tai buvo reikalinga), pradeda kurti būtent tokius baldus, apie kuriuos jūs svajojote ir pradžioje tik įsivaizdavote.

Ieškantiems geriausio baldų gamintojo paieškos procesą palengvins Lietuvos įmonių katalogas VisaLietuva.lt – čia rasite visus baldų gamintojus Alytuje bei aplink esančiuose miestuose. Visa informacija pateikiama vienoje vietoje, užtruksite vos kelis kompiuterio pelės paspaudimus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *