Alytiškiams bus leidžiama palikti automobilius prekybos centrų aikštelėse naktimis

Vietų automobiliams trūkumo prie daugiabučių namų kamuojamiems alytiškiams – puikios žinios. Antradienį įvykusiame Alytaus miesto savivaldybės mero Nerijaus Cesiulio susitikime su prekybos centrų atstovais pavyko susitarti, kad naktimis alytiškiai savo automobilius galėtų palikti prekybos centrų aikštelėse.

Daugiausiai daugiabučių savo kaimynystėje turinčių prekybos centrų – „Iki“, „Norfa“ ir „Senukai“ – aikštelėse gyventojai savo automobilius galės palikti nuo 20 valandos vakaro iki 8 valandos ryto.

Alytaus miesto savivaldybės nuotr.

Anot Alytaus miesto mero N. Cesiulio, į savivaldybę kreipiasi nemažai gyventojų su prašymais spręsti automobilių statymo prie daugiabučių problemą, situacija ypač prasta Vidzgirio mikrorajone – daugiabučių namų daug, o automobilių aikštelių mažai. Nedelsiant spręsti problemą paskatino ir prekybos centro „Senukai“ atstovų nesenai priimtas sprendimas aikštelėje įrengti stovėjimo laiką ribojančius kelio ženklus.

„Savivaldybė šiuo metu neturi lėšų pilnai išspręsti šią problemą, todėl susitarimas su prekybos centrais yra greičiausias ir racionaliausias būdas situacijai mieste bent kiek suvaldyti. Ateityje esame numatę tam tikrus sprendimus didžiausią automobilių koncentraciją turinčių daugiabučių kiemuose, o iki to bent kažkiek pagerinsime sąlygas miesto gyventojams“, – sakė meras.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *