Aktoriaus K. Glušajevo žinutė Alytaus jaunimui: „Keliaukite ir pažinkite pasaulį“

Alytaus kolegijos Informatikos ir ryšių technologijos fakulteto salėje vos tilpo į Europos dienos proga suorganizuotą susitikimą su improvizacijų virtuozu aktoriumi Kirilu Glušajevu #EU and ME atskubėję alytiškiai – švietimo įstaigų pedagogai, moksleiviai, kolegijos studentai.

„Sveikinu Alytaus jaunimą, pažymintį Europos dieną. Kviečiu diskusijai, įsiklausymui – per asmeninę žmogaus istoriją pamatykite, kad Europa yra paprasta. Ji yra čia ir dabar – Alytuje. Europa – tai kiekvienas iš mūsų, kai mes per suvoktas laisves kuriame savo gyvenimą“, – renginį pradėjo Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovas Arnoldas Pranckevičius.

34 metų improvizacijų teatro „Kitas kampas“ meno vadovas, aktorius ir režisierius K. Glušajevas kaip mat pakėlė nuo kėdžių alytiškius ir išjudino juos nevaržomam, be įtampos ir rimtų kalbų bendravimui: „Atsistokite, paduokite ranką kaimynui, pažvelkite į jo akis, pamatykite, kokios jos spalvos? Pakasykite vienas kitam nugarą, pakutenkite šonus, pamojuokite…“.

Aktorius pasakojo, kaip 2004-aisiais pagal Europos Sąjungos studentų mainų programą „Erasmus“ jis buvo išvykęs studijuoti teatro meno į Dartingtono menų koledžą, Jungtinėje Karalystėje. Pusę metų trukęs gyvenimas svetur – menų studijos, studentiška kasdienybė, darbas Anglijos bare, atitrūkimas nuo įprastos lietuviškos aplinkos ir artimųjų – aukštyn kojomis apvertė jo susikurtas nuostatas, sulaužė stereotipus apie Europą ir europiečius.

Remdamasis asmenine patirtimi, K. Glušajevas išradingai ir patraukliai pateikė septynis pasakojimus, kaip jis pakeitė požiūrį į britus ir kitus užsieniečius, žmonių tarpusavio santykius, pinigus, sunkų darbą, lyčių ir kartų skirtumus.

Įtaigūs ir kupini humoro aktoriaus pastebėjimai buvo ne kartą palydėti skambiu auditorijos juoku.

„Alytuje buvo nepakartojama, unikali atmosfera“, – po renginio sakė K. Glušajevas, kuris šią savaitę su savo programa jau aplankė Europos dienai skirtus renginius Trakuose, Joniškyje, Vilniuje.

„Žinutė, kurią noriu perduoti jaunimui labai paprasta – būdami atviri, mes patys darome pasaulį atvirą, o žengdami į atvirą pasaulį, galime praturtėti, būti laimingesni. Tiesiog – kviečiu keliauti, judėti, nuolatos smalsiai pažinti pasaulį“, – kalbėjo teatralas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *