Šeimos šventėje veiklos nepritrūko nei mažiausi, nei vyriausi

Scenoje – būrys jaunųjų Alytaus miesto dainininkų ir šokėjų, šalia jos – šokio žingsniu judantys suaugusieji, ant suoliukų – besišypsantys senjorai. Pažinimo erdvėje ropodami lenktyniauja mažiausieji alytiškiai, piešimą ant veido ir smėlio terapiją išmėgina bei vikrumą paspirtukais tikrinasi vyresni. Sporto erdvė skirta besidomintiems sveika gyvensena ar norintiems save išmėginti KARDIO mankštoje, o galbūt pašaudyti iš lanko.

Taip šeštadienį atrodė Alytaus jaunimo parkas, kuriame jau dešimtus metus iš eilės vyko šeimos šventė „Alytus – viena šeima“. Čia ką nuveikti buvo visiems – nuo pačių mažiausių iki vyriausių, ir jei ne sudalyvauti, tai bent pasižiūrėti ar palaikyti.

„Džiaugiuosi, kad sulig kiekvienais metais šis renginys auga. Tiesa, turime dar didesnių ambicijų ir viliuosi, kad ateityje visiems kartu pavyks jas įgyvendinti“, – sakė šventės organizatorė, vaiko ir mamos dienos centro „Kutis“ vadovė Rimantė Adomaitienė bei prisipažino, jog vos pasibaigus šios dienos renginiui galvoje nejučia ims suktis kitų metų šventės planai, mat taip būna kasmet.

Pasak jos, džiugina ir tai, jog bėgant metams renginys tapo tikra šeimos švente, kurią sukuria patys alytiškiai – edukacinėse, sporto ir pramoginėse veiklose noriai dalyvauja ne tik vaikai, bet ir tėvai, seneliai, jas organizuoja Dzūkijos sostinės įstaigos, bendruomenės ir kolektyvai.

„Nuo pat pradžių siekėme, kad renginys taptų visos šeimos švente ir, manau, kad mums pavyko, juk Alytus – pats tikriausias šeimos miestas, turi šeimai tobulą vietą – Jaunimo parką, o alytiškiai yra viena didelė šeima“, – sakė R. Adomaitienė.

Mintis suburti šeimas tarptautinės Šeimos dienos, minimos gegužės 15-ąją, proga kilo prieš dešimt metų su pačios vadovaujamo jaunimo organizacijos „Lietuvos sakaliukų sąjunga“ Alytaus skyriaus nariais nusprendus suorganizuoti pirmąsias šeimų sporto žaidynes. Tiesa, šios žaidynės iki šiol iš renginio programos niekur nedingo ir tapo tradicine jo dalimi.

„Šeima, man asmeniškai, yra viena didžiausių vertybių, todėl visą savo veiklą orientuoju į Alytaus miesto šeimų poreikius. Tik dėl to šio renginio auditorija kasmet didėja, o ir formatas iš šeimos žaidynių išaugo į šeimos šventę“, – įsitikinusi R. Adomaitienė.

Šeštadienį vykusioje jubiliejinėje šeimos šventėje dainavo Alytaus jaunimo centro vokalinės studijos „Boružėlė“, „Bel canto“, „Astrėja“ bei Astos Pilypaitės dainavimo studija, šoko Vilijos sporto ir rekreacijos klubo šokėjos, šokio ir laisvalaikio studija „Primavera“, vyko įvairių klubų pasirodymai, įstaigų edukacinės programos, vaikų vasaros stovyklų pristatymai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *