„Kortas“ kreipėsi į teismą dėl bankroto bylos iškėlimo

Kauno apygardos teismas gavo Alytaus statybų bendrovės „Kortas“ pareiškimą, kuriame prašoma iškelti jai bankroto bylą. Viešai skelbiama, jog pirmasis teismo posėdis numatytas po poros savaičių. Nutartis bus priimta išnagrinėjus bendrovės pateiktus finansinės veiklos rezultatus, informaciją apie valdomą turtą.

Kad beveik 27 metus veikianti bendrovė „Kortas“ siekia bankroto portalui „Dzūkijos veidas“ patvirtino ir joje maždaug penkerius paskutinius metus generalinės direktorės pareigas ėjusi Žaneta Overlingienė. Tiesa, detalizuoti situacijos ji nepanoro, mat įmonėje jau nebedirba.

Su kitais bendrovės atstovais susisiekti nepavyko, niekas neatsiliepia ir bendruoju telefonu.

Jau kuris laikas Dzūkijos sostinėje netilo kalbos, kad buvusio mero, šią kadenciją į savivaldybės tarybą išrinkto Česlovo Daugėlos šeimos valdomas „Kortas“ išgyvena ne pačius geriausius laikus – bendrovę slegia didelė skolų našta, nuolat mažėja darbuotojų skaičius, pardavinėjamas turtas.

Remiantis viešai skelbiama teismų informacija, per pastaruosius keletą metų bendrovei įvairių instancijų teismuose buvo iškelta nemažai bylų dėl sutartinių ir finansinių įsipareigojimų nevykdymo, įsiskolinimų priteisimo ar skolų išieškojimo.

Registrų centro duomenimis, prieš kiek daugiau nei metus (pateiktame balanse už 2017 m.) bendrovės „Kortas“ turimo turto vertė buvo didesnė nei 3 mln. Eur, iš kurio ilgalaikis turtas sudarė beveik 0,7 mln. Eur, trumpalaikis turtas – 2,2 mln. Eur, piniginės lėšos – 0,5 mln. Eur.

(Portalo „Dzūkijos veidas“ nuotr.)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *