Alytuje lankėsi kandidatas į Lietuvos prezidentus Vytenis Povilas Andriukaitis

Antradienį Alytuje lankėsi Europos Sąjungos komisaras, kandidatas į Lietuvos prezidentus Vytenis Povilas Andriukaitis.

„Ši viešnagė – tai Lietuvos socialdemokratų partijos iškelto kandidato į Lietuvos prezidentus V. P. Andriukaičio siekis iš arti susipažinti su mūsų krašto problemomis, įsiklausyti į rinkėjų lūkesčius, artėjant pilietinio apsisprendimo momentui, kai gegužės 12-ąją rinksime šalies vadovą“, – sakė Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Alytaus miesto skyriaus pirmininkas Edmundas Čečėta, kuris su skyriaus bendražygiais sudarė intensyvią kandidato susitikimų programą.

V. P. Andriukaitis susitiko su Alytaus miesto savivaldybės meru Nerijumi Cesiuliu, Alytaus „Sodros“ kolektyvu, apsilankė Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninėje ir Alytaus poliklinikoje, verslo klausimais diskutavo su bendrovių „Sofa Brands “ ir „Astra“ vadovais bei darbuotojais.

Apsilankymas Alytaus medicinos įstaigose patvirtino – sveikatos apsauga, gydymo paslaugų prieinamumas ir kokybė – už sveikatą ir maisto saugą atsakingam eurokomisarui V. P. Andriukaičiui yra itin rūpimi klausimai. Jį domino šeimos gydytojų darbas, medikų atlyginimai, tymų protrūkio suvaldymas, odontologinės pagalbos prieinamumas vietos gyventojams.

Alytaus poliklinikos direktorius Marius Jasaitis pasidžiaugė skaitlinga pediatrų komanda, kuri nuo praeitų metų gruodžio mėnesio darbuojasi ir mažuosius pacientus priima iš pagrindų atnaujintame Vaikų ligų skyriuje.

Apžiūrėjęs šias patalpas, V. P. Andriukaitis pasidalino vizito Alytuje įspūdžiais ir atsakė į portalo „Dzūkijos veidas“ klausimus.

Ką aptarėte su naujuoju Alytaus miesto meru Nerijumi Cesiuliu?

Su meru padiskutavome apie jo pirmąsias meravimo dienas, pirmuosius uždavinius. Svarstėme, kokios pagalbos reikėtų, kad būtų užbaigtas Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės chirurginio korpuso remontas. Svarbu nevilkinti tos renovacijos, nes kuo ilgiau remontas tęsiasi, tuo labiau jo kaštai didėja: vieną pastato dalį remontuoji, žiūrėk – jau kitą kampą reikia taisyti.

Aplankėte dvi Alytuje esančias gydymo įstaigas, kokie bendri įspūdžiai?

Medicina – mano domėjimosi sfera, nes aš kaip Europos Sąjungos komisaras esu atsakingas už sveikatą ir maisto saugą. Alytaus ligoninėje ir poliklinikoje lankiausi siekdamas išsiaiškinti, kaip miesto ir rajono gyventojams užtikrinama pirminės ir antrinės grandžių medicinos paslaugos.

Džiaugiuosi Alytaus gydymo įstaigų pažanga. Aš čia buvau 2013 metais, tad po šešerių metų matosi pokyčiai į gera. Tiesa, sužinojau, kad ligoninėje labai trūkta jaunų medikų. Negaliu suprasti – tokios investicijos, naujausia aparatūra, didelės kvalifikacijos kėlimo galimybės ir jaunimas nekreipia į tai dėmesio. Vadinasi, yra blogai, reikia skubiai spręsti, kaip specialistus prisikviesti dirbti Alytuje.

Kodėl alytiškiai turėtų balsuoti už Jus Lietuvos prezidento rinkimuose?

Manau, jog alytiškiai mane gerai pažįsta kaip buvusį Sveikatos apsaugos ministrą, kaip buvusį Seimo narį, kaip komisarą. Šiandienos susitikimuose ir diskusijose išryškėjo, kad tai, ką mes galime kartu padaryti, daugeliui alytiškių yra prie širdies.

Galbūt pats turite dzūkiškų šaknų?

Taip, truputį turiu. Mano mamos močiutė yra kilus iš rytinių Dzūkijos kraštų.

Didžiausiam savo karjeros skrydžiui – į prezidento postą nusitaikęs politikas viešnagę baigė šventiniame renginyje Alytaus aerodrome Čia V. P. Andriukaitis su jį lydėjusiu Seimo nariu Juliumi Sabatausku ir aktyviais Alytaus miesto socialdemokratais gėrėjosi lėktuvų grupės „ANBO“ pasirodymu, Lietuvos aviacijos šimtmečiui skirto renginio programa.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *