Iš dviejų siūlytų Alytaus mero pavaduotojų patvirtintas tik vienas

Ketvirtadienį vykęs pirmasis naujai išrinktos Alytaus miesto savivaldybės tarybos posėdis nebuvo toks šventinis kaip tikėtasi iš pradžių. Iš dviejų naujojo mero Nerijaus Cesiulio tarybai tvirtinti pasiūlytų vicemerų kandidatūrų pritarta tik vienai.

Dar prieš slaptą balsavimą į mero pavaduotojus pasiūlyti socialdemokratė Jurgita Šukevičienė bei konservatorius Povilas Labukas prisistatė.

„Nežadėsiu, kad Alytuje viskas staiga pasikeis ir atsibusime tarsi pasakoje, bet galiu pažadėti, jog stengsiuosi, kad administracija pamatytų visą Alytų ir išgirstų kiekvieną alytiškį“, – kalbėjo J. Šukevičienė.

P. Labukas pažymėjo, kad siūlymas užimti mero pavaduotojo postą jam yra tarsi „avansinis“ ir stipriai įpareigoja. „Alytiškiai laukia pokyčių, kurie, aš manau, tikrai ateis. Tikiu komanda ir tikiu, kad padarysime labai daug“, – prisistatydamas kalbėjo konservatorius.

Po daugiau kaip pusvalandį užtrukusio slapto balsavimo paaiškėjo, jog P. Labuko kalba neįtikino kolegų tarybos narių, tuo tarpu J. Šukevičienė paskirta į mero pavaduotojas. Pastarosios kandidatūrą palaikė 21 iš 27 tarybos narių, prieš balsavo – 6 tarybos nariai. P. Labuko kandidatūrai pritarė 12 tarybos narių, 15 buvo prieš.

„Tai vertinu kaip realiai matomą faktą, rezultatai yra tokie, kokie yra. Džiaugiuosi už Jurgitą, kad buvo pritarta jos kandidatūrai, o aš pritrūkau kelių balsų, kad galėčiau atlikti mero pavaduotojo pareigas ir visus įsipareigojimus, kuriuos išdėsčiau prisistatydamas“, – po rezultatų paskelbimo kalbėjo P. Labukas.

Anot jo, jau netrukus Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų partijos Alytaus skyriaus taryba rinksis aptarti balsavimo rezultatų ir spręs, ką siūlys kitu kandidatu į Alytaus miesto mero pavaduotojo postą, mat jis konservatoriams yra patikėtas kaip koalicijos partneriams.

„Ši pozicija buvo skirta koalicijos partneriams – konservatoriams. Jie delegavo savo kandidatą, kuris ir buvo teikiamas. Tarybai jis netiko, todėl lauksime kitos kandidatūros“, – balsavimo rezultatus komentavo meras N. Cesiulis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *