Oficialu: Alytuje suformuota penkių politinių jėgų valdančioji koalicija

Antradienį dar kartą Alytaus miesto savivaldybėje susirinkę penkių politinių jėgų atstovai pasirašė naujosios valdančiosios koalicijos veiklos ir darbų programą.

Lietuvos socialdemokratų ir Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijų, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, Liberalų sąjūdžio bei visuomeninio rinkimų komiteto „Alytaus piliečiai“ atstovai parašais patvirtino oficialų susitarimą jungtis į Savivaldybės tarybos daugumą ir ateinančius keturis metus dirbti kartu.

Darbų programoje numatyta, jog šios kadencijos Dzūkijos sostinės valdžios dėmesys bus skiriamas įvairioms sritims – nuo verslo aplinkos gerinimo ir emigracijos mažinimo priemonių iki istorinės atminties objektų išsaugojimo ir puoselėjimo.

Tarp 16 svarbiausių krypčių ir Laisvosios ekonominės zonos sukūrimas bei pramonės parko plėtra, švietimo tinklo optimizavimas bei profesinio rengimo bei aukštojo mokslo rėmimas, atsižvelgiant į Alytaus regiono poreikius, renovacijos apimčių didinimas, šilumos ūkio perėmimas ir efektyvus jo valdymas, patogios miesto infrastruktūros įgyvendinimas, miesto architektūrinio vientisumo kūrimas, apleistų vietų tvarkymas, socialinių paslaugų plėtra ir kokybiškų sveikatos paslaugų užtikrinimas ir kiti.

Pasak pačių susitarimo autorių, dokumente atsispindi daugelis dalykų, apie kuriuos jie kalbėjo eidami į savivaldos rinkimus. Ir nors dokumentas patvirtintas 17-ka parašų, prie valdančiosios daugumos, esą, ir toliau gali jungtis visi norintys bei savo siūlymais papildyti darbų programą.

Antradienį priimtas ir galutinis sprendimas dėl vicemerų postų. Į juos ketinama siūlyti socialdemokratės Jurgitos Šukevičienės bei konservatoriaus Povilo Labuko kandidatūras. Už juos bus balsuojama slaptai pirmajame naujai išrinktos Alytaus miesto tarybos posėdyje, balandžio 18 dieną.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *