„Su gaivia bangele…“ skambės ne tik gimtadienį švenčiančiame Alytuje

Alytaus gimtadienio šventė, rengiama miesto teatro, šiemet kviečia į pamėgtas vietas. Dainų slėnis, Dailidė, Pylimas – gamtos prieglobstis priims ir lauks kiekvieno iš jūsų. Penktadienį, birželio 14-ąją, didžioji scena skirta kuriantiems alytiškiams.

„Su gaivia bangele…“ skaičiuoja 20 metus

Prieš du dešimtmečius idėja sukurti himną miestui kilo Dariui Babijonui, muzikavusiam grupėje „Heraldika“, prodiusavusiam grupę „Ex“. „Idėja pasidalinau su muzikantu bičiuliu Andriumi Abromavičiumi, kurio kūrybiniame stalčiuje jau gulėjo primiršta, tačiau puiki melodija. Kiek anksčiau rūpinausi alytiškio Antano Saulyno knygos leidyba, tad gerai žinojau jo kūrybą, o Dzūkijos sostinę vaizdingai apdainuojantis eilėraštis „Alytus-Alytus“ puikiai tiko himno idėjai. Tekstas tiesiog „sulipo“ su muzika“, – prisimena D. Babijonas.

Alytaus miesto himnas įaugęs į kiekvieno alytiškio širdį. „Labai smagu, kai girdi, po šventės gatvėmis einančius ir dar dainuojančius himną žmones. Neslėpsiu, malonu, kad jis žinomas, kad prigijo, „prilipo“. Labai sunku padaryti taip, kad kūrinys prigytų. Tai tarsi mažas paminkliukas“, – džiaugiasi dar ne vieną himną sukūręs A. Abromavičius.

Be Alytaus miesto himno neapsieina nė viena didelė miesto šventė. Net ir mažas pyplys kartoja „…su gaivia bangele…“. Šio himno atlikimas savo atsidavimu ir nuoširdumu dažnai prilygsta „Tautiškai giesmei“.

Dainuoti Alytaus miesto himną kviečiame visus alytiškius. Socialiniame tinkle „Facebook“ sukurtas įvykis „Kur tu dainuoji Alytaus himną?“. Dainuokite, filmuokite ir pasidalinkite vaizdo įrašu įvykio diskusijų skiltyje arba siųskite elektroniniu paštu kulturosprojektai@alytausteatras.lt Būtinai pažymėkite, kurioje šalyje, mieste, miestelyje jį dainuojate. Taip sužinosime, kur plaka alytiškių širdys ir skamba Alytaus miesto himnas.

„Jeigu gimei alytiškiu…“

Alytaus himno versijų jo kūrėjai skaičiuoja ne vieną, o šiemet  skambės dar viena. Nors paslaptis neišduodama, tačiau tikrai aišku, kad juo bus pradėtas penktadienio vakaras Dainų slėnyje didžiojoje scenoje.

Koncerte „Jeigu gimei alytiškiu…“ pamatysime ir išgirsime tuos, kuriuos su gimtu miestu sieja tvirtas ryšys. O kuriančiųjų nestinga, tai parodė ne vienas šiemet laimėtas respublikinis ar tarptautinis konkursas.

„Alytaus miesto gimtadienio scena, man kaip alytiškiui daug reiškia. Kalbant apie šventės organizavimą, malonu, kad nuspręsta miestą atiduoti miestui,  Kasmet šventėje būna kviestinių svečių ir jie būtini, tačiau daugumos alytiškių nematome, todėl labai džiaugiuosi, kad šiemet gavome teisę groti savo mieste“, – džiaugėsi Andy Abro band lyderis ir himno autorius. A. Abromavičius.

Jam pritaria ir roko grupės Svaras 409 siela Ričardas Vymeris: „Visada didžiausias noras groti savame mieste, bet, kaip ir daugeliui grupių nutinka – mus labiau palaiko kituose miestuose. O šiemet miesto šventėje atliksime pačias populiariausias savo dainas. Ruošiamės jau iš anksto. Ir, pagaliau, atliksime Alytaus miestui sukurtą dainą „SUTYLA“.

Scenoje taip pat išvysime  šiuolaikinio šokio kolektyvą „Aušrinė“,  muzikuos jaunimo grupė „Jazz do it”, iš Alytaus kilę „Movo“.

Pasaulio alytiškių ambasadorius Darius Mileris – Nojus, dažnas svečias gimtame mieste, o šįkart sugrįžta su grupe Nojus Band. „Grįžimai į gimtąjį Alytų – visada jaudinantys ir šilti,  kur laukia artimieji ir draugai. Grojant Alytaus miesto šventėje, emocijos ir jausmai sukyla dvigubai, nes susitinkame su kolegomis muzikantais ir miela, artima publika, kuriai šiemet su būgnininke Asta Mileriene ir bosistu Augustinu Šeduikiu grosime dainas iš visų savo muzikinės veiklos laikotarpių, pradedant ankstyva grupės „Airija“ kūryba ir baigiant būsimo naujo albumo dainomis. Su džiaugsmu – į gimtinę!“, – siųsdamas linkėjimus iš Airijos mintimis dalijasi D. Mileris.

Birželio 14-16 dienomis rezervuokite laiką švęsti Alytaus miesto gimtadienį. „Vainiką soscinei“ pinkime kartu!

AMT informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *