Nedidelę gėlių krautuvėlę alytiškė pavertė stabiliu verslu

Prieš maždaug dešimtmetį į gėlių verslą įsisukusi alytiškė Rekvita Alakvoščienė su šypsena prisimena pirmuosius veiklos žingsnius: „Tiesiog atsidūriau tinkamu laiku tinkamoje vietoje – pagelbėjau vieno gėlių salono savininkei prekiauti, o ši pamačiusi, kad man sekasi, pasiūlė pačiai imtis gėlių verslo“.

Paraginta ji nedelsė – pasirūpino individualios veiklos pažyma, išsinuomojo patalpas. Pirmoji investicija – šeimos sutaupyti keli tūkstančiai litų – buvo skirta nuomos mokesčiui, užstatui už gėles bei reklaminio stendo gamybai. „Tik nereikėtų manyti, kad visi rūpesčiai sulig įkurtuvių diena pasibaigė, anaiptol – gėlių parduotuvėje nuolat reikia naujovių, papildymo“, – pasakoja ponia Rekvita.

Ji dėkinga sutuoktiniui Egidijui, kuris visada pagelbėja – nesibodi prižiūrėti gėlių, parūpinti prekių. Visai neseniai vyras pasidarbavo ir kaip nagingas stalius – pagamino ir žmonos parduotuvėje sumontavo baldus, įrengė vitriną:

„Alytuje per dešimtmetį labai sumažėjo gyventojų, todėl šiandien turime stengtis prisitaikyti prie kuo įvairesnių pirkėjų poreikių, ką ir darome – jiems siūlome ne tik gėlių, bet ir įvairų suvenyrų, šventinės atributikos“.

Parduotuvės asortimentas išties platus – nuo smulkių suvenyrų ir šventinių prekių iki išskirtinių ir labai prabangių puokščių, kurias dažniausiai komponuoja pati Rekvita – ilgametę patirtį floristikoje turinti ir gerai žinanti, kur link krypsta „gėlių mados“, išmananti pirkėjų skonį.

Pasak jos, metai iš metų populiarumo nepraranda rožės, kurios į jos parduotuvę atkeliauja iš Alytaus rajono gėlių ūkių arba Olandijos gėlių aukciono. Pastaruoju metu pirkėjai labai pamėgę pagal specialią technologiją apdorotas (stabilizuotas) rožes, kurios savo gražios išvaizdos gali neprarasti net iki trejų metų.

Ilgai žydi ir klientų mėgstami yra irisai, gvazdikai, gerberos, orchidėjos, alstromerijos…

Šių dienų klientas ypač išrankus – neretai pageidauja kuklios, bet kartu ir labai gražios, išskirtinės puokštės. Tam pasitarnauja įvairios dėžutės, įkomponuoti lazeriu išgraviruoti užrašai, palinkėjimai.

R. Alakvoščienei teko komponuoti ir pačias tikriausias „rekordininkes“ – šimto vienos rožės puokštę, kurią užsakė klientas mylimai moteriai, devyniasdešimties tulpių puokštę, skirtą senjorės jubiliejui, ir kitas.

„Nors šiame versle būna visko – ir gėlės nuvysta, ir per didžiąsias šventes pirkėjai lentynas „iššluoja“, o tiekėjai nespėja jų papildyti, tačiau didžiausias išbandymas veiklai – išsilaikyti rinkoje, pritraukti, prisijaukinti pirkėją, nes gėlių pasiūla Alytuje gana didelė“, – sako verslininkė.

Tiesa, ji įsitikinusi, jog gėlių verslo sėkmę iš dalies gali nulemti ir vieta.

Parduotuvė „Rekvitos gėlės“ yra įsikūrusi po vienu stogu su Alytaus autobusų stotimi. Ši kaimynystė, anot ponios Rekvitos, savaip „nuspalvina“ jos kasdienybę. Nemažai keliautojų užsuka į parduotuvę vedini smalsumo, norėdami vien „paganyti akis“ ir paplepėti.

„Tai lyg pokalbio terapija. Neturintys kur nueiti žmonės užsuka čia, pasiguodžia šiltu žodžiu, pasigroži lentynose išrikiuotomis gėlėmis“, – pasakoja R. Alakvoščienė, kuriai yra nesvetimos socialaus verslo idėjos.

Jos vadovaujama gėlių parduotuvė taiko 20 proc. nuolaidą kortelės „Alytus – viena šeima“ turėtojams, taip pat besinaudojantiems POLA kortelėmis, kurias platina Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacija.

Vienas komentaras apie “Nedidelę gėlių krautuvėlę alytiškė pavertė stabiliu verslu

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *