Alytaus miesto sode keičiami suoliukai: siekiama atgaivinti tarpukario vaizdą

Alytaus miesto sode šalia fontano esantys žali suoliukai keičiami į naujus. Tai atliekama pagal projektą tvarkant fontano teritoriją, vėliau laukia – šokių aikštelė, takai, mažoji architektūra, želdynai bei medžiai.

Esami suoliukai bus išmontuojami ir jų vietose bus statoma 13 baltos spalvos suoliukų su atlošais. Jie bus panašūs į tuos suoliukus, kurie puošė Miesto sodą tarpukariu ir, kultūros paveldo specialistų nuomone, geriausiai tinkami paveldiniu, istoriniu, estetiniu ir eksploatavimo požiūriais.

Dar 2017 metais pirmąjį baltą suoliuką miestui dovanojo Alytaus miesto savivaldybės meras Vytautas Grigaravičius.

„Dabartiniai žali suoliukai bus perkelti į būsimas dvi naujas poilsio aikšteles šalia Nemuno ir į Jaunimo parką šalia riedlenčių aikštelės. Suoliukai bus atnaujinti – suremontuoti ir perdažyti“, – sako Alytaus miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio skyriaus vedėja Palmira Raškauskienė.

Alytaus širdyje esantis Miesto sodas jau tapo miesto simboliu – vieniems jis kelia nostalgiją kad ir dėl kiekvieną pavasarį pražįstančių baltųjų akacijų ir magnolijos, o kiti jį atranda vis iš naujo. Neapsiribojant vien augalais ir poilsio zonomis, vasarą čia vyksta senamiesčio bendruomenės ir kiti kamerinio pobūdžio renginiai. 2018 metų vasarą pirmą kartą vykusiame Alytiškių iniciatyvų projekte gyventojai nusprendė, kad Miesto sode turi atsirasti koncertų erdvė. Ją planuojama įrengti šiemet.

Alytaus miesto savivaldybės Komunikacijos skyriaus informacija

Viršelis – Dzūkijosveidas.lt archyvo nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *