Druskininkų mero patarėjas A. Kadziauskas suimtas mėnesiui

Vilniaus apylinkės teismas penktadienį iš dalies patenkino Generalinės prokuratūros prašymą – leido suimti Druskininkų savivaldybės mero Ričardo Malinausko patarėją Aivarą Kadziauską mėnesiui. Prokuratūra prašė A. Kadziausko suėmimo dviems mėnesiams.

Jis yra devynioliktas suimtasis šioje Lietuvą sudrebinusioje masinėje teisėjų ir advokatų kyšininkavimo byloje.

Į teismą A. Kadziauskas dviejų uniformuotų policijos pareigūnų buvo atvesdintas prieš pietus.

Atliekant Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) ir Generalinės prokuratūros ikiteisminį tyrimą dėl stambaus masto korupcinių veikų teismų sistemoje įtarimai yra pareikšti 28 asmenims, tarp kurių 8 teisėjai, 5 advokatai, Druskininkų meras, jo padėjėjas ir kiti asmenys.

Teismas leido suimti visus 19 asmenų, dėl kurių suėmimo buvo kreiptasi, dar 9 asmenims skirtos kardomosios priemonės – pasižadėjimai neišvykti, nebendrauti su tam tikrais asmenimis ir dokumentų paėmimai, tarp jų ir Druskininkų savivaldybės merui Ričardui Malinauskui.

Vyriausioji rinkimų komisija ketvirtadienį panaikino R. Malinausko ir jo patarėjo A. Kadziausko teisinę neliečiamybę, kurią jie turėjo, kaip kandidatai savivaldos rinkimuose. Druskininkų meras ir jo patarėjas įtariami prekyba poveikiu ir papirkimu, veikiant organizuotoje grupėje. Trečiadienį judviejų namuose buvo atliktos kratos.

Atliekant tyrimą įvairiose Lietuvos vietose buvo atlikta apie šimtas kratų ir kitų suplanuotų proceso veiksmų, kurių metu gauta reikšmingų tyrimui duomenų. Kratų metu pas įtariamuosius rasta ir paimta daugiau nei 300 tūkst. eurų grynųjų pinigų. Iš jų – apie 200 tūkt. eurų grynųjų pinigų rasta pas korupcija įtariamus teisėjus.

Šiuose proceso veiksmuose dalyvavo daugiau nei šimtas STT, policijos pareigūnų, prokurorų.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja, jį organizuoja ir kontroliuoja trijų specialiųjų Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento bei dviejų Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorų grupė.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *