Alytaus Dainų slėnyje – aktyvaus laisvalaikio zona

Dainų slėnyje Alytuje planuojama įrengti alytiškių aktyviam laisvalaikiui skirtą zoną. Čia jau pastatyti elipsinis, gatvės gimnastikos ir kiti treniruokliai treniruokliai.

Šią savaitę vykusio išvažiuojamojo posėdžio metu Alytaus miesto savivaldybės atstovai sprendė, kur bus statomi devyni šešių metrų ilgio suoliukai su atlošais, betoninis žaidimų stalas ir kepsninė. Šie elementai įrengiami miestiečiams balsavus už alytiškių iniciatyvų projektą „Dainų slėnis – gyvas“.

Žaidimų stalą ir suoliukus planuojama statyti žalioje erdvėje už automobilių stovėjimo aikštelės. Du suoliukus numatoma pakreipti į Nemuno ir Alytaus piliakalnio pusę, kad būtų galima grožėtis besikeičiančia gamta, likusius – į amfiteatro pusę. Kepsninė planuojama įrengti žalioje erdvėje šalia pėsčiųjų tako. Treniruoklių erdvėje kitą savaitę bus pastatytas atsilenkimų suoliukas.

Turintys idėjų, kas dar galėtų atsirasti Dainų slėnyje ar kitose miesto vietose, kviečiami iki kovo 12 d. siūlyti iniciatyvas, skirtas viešosioms miesto erdvėms gerinti.

Šiemet skirta iki 25 tūkst. eurų mažos vertės projektams ir iki 150 tūkst. didelės vertės projektams įgyvendinti. Iniciatyvos bus 100 proc. finansuojamos iš savivaldybės biudžeto lėšų.

Projektų idėjų pasiūlymai su teisingai užpildyta paraiškos forma priimami Alytaus miesto savivaldybės administracijos priimamajame ir el. p. info@alytus.lt. Plačiau http://www.alytus.lt/alytiskiu-iniciatyvos

Alytaus miesto savivaldybės Komunikacijos skyriaus informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *