Paaiškėjo Alytaus medicininės reabilitacijos ir sporto centro vadovo konkurso laimėtojas

Antrą kartą organizuotą konkursą Alytaus medicininės reabilitacijos ir sporto centro direktoriaus pareigoms užimti laimėjo Dalia Kitavičienė. Penktadienį vykusiame konkurse iš penkių dalyvavusių pretendentų ji pasirodė geriausiai. Tiesa, ir kiti kandidatai – dvi moterys ir trys vyrai – konkurse pasirodė gana neblogai, surinko reikalingą balų skaičių.

Iki šiol D. Kitavičienė dirbo Alytaus rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktore, buvo aktyvi priklausomybių mažinimo projektų iniciatorė ir koordinatorė. Vilniaus universitete D. Kitavičienė yra baigusi visuomenės sveikatos ir laboratorinės diagnostikos mokslus, praeitais metais apdovanota Lietuvos Respublikos prezidentės Dalios Grybauskaitės „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu.

Pirmasis Alytaus miesto savivaldybės bandymas surasti vadovą Medicininės reabilitacijos ir sporto centrui nebuvo sėkmingas – praeitų metų spalio mėnesį vykusiame konkurse dalyvavę du kandidatai nesurinko reikiamų mažiausiai 6 balų.

Konkurso reikalavimuose buvo numatyta, jog pretenduojantis į šias pareigas privalo turėti biomedicinos mokslų ar socialinių mokslų srities aukštąjį universitetinį arba jam prilygintą išsilavinimą (magistro kvalifikacinį laipsnį), išmanyti e. sveikatos sistemos politiką, atitikti nepriekaištingos reputacijos reikalavimus, turėti ne mažiau kaip 2 metų vadovaujamo darbo patirtį ir kita.

Alytaus medicininės reabilitacijos ir sporto centro vadovo vieta atsilaisvino praeitų metų balandį, kuomet įstaigos dalininkų sprendimu pareigų neteko Daiva Gudzinevičienė. Nors buvo nuspręsta iš direktoriaus pareigų D. Gudzinevičienę atšaukti nuo vasario 5 dienos, tačiau to padaryti nepavyko dėl netikėto ir net pustrečio mėnesio užsitęsusio jos nedarbingumo. Pareigų ji neteko, nes atlikus įstaigos auditą paaiškėjo, jog tarnybinį transportą bei darbo laiką naudojo ne tarnybos tikslais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *