Suremontuotoje Alytaus muzikos mokykloje – daugiau spalvų ir naujų erdvių

Alytaus muzikos mokykla gyvena įkurtuvių nuotaikomis – remonto darbai baigti, laikinai penkiose miesto švietimo įstaigose ir Šaulių namuose besimokę mokiniai netrukus sugrįš į atnaujintas klases, čia vėl skambės muzika.

Nors įstaigoje statybininkai dar atlieka paskutinius darbus, pluša valytojos, tačiau jau netrukus į į ją bus pargabenti instrumentai, o vasario 25 dieną planuojama suremontuotos Alytaus muzikos mokyklos atidarymo šventė.

Penktadienį dar dažais kvepiančioje muzikos mokykloje apsilankė ir suremontuotas patalpas apžiūrėjo Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Valė Gibienė.

„Viskas čia labai dera, puikiai pritaikytos patalpos, klasėse įrengtos akustinės grindys, durys, lubos. Viskas taip apgalvota, – įspūdžiais dalijosi mero pavaduotoja ir džiaugėsi didelėmis investicijomis, kurios neabejotinai atsipirks, nes muzikos mokykloje lavinami vaikai – mūsų visų ateitis. – Alytus turi ir klausytoją, ir atlikėją, o viso to kalvė yra čia“.

Atnaujintomis patalpomis džiaugiasi ir Alytaus muzikos mokyklos direktorė Aldona Vilkelienė: „Mokykla tapo šiuolaikiškesne dizaino prasme, atsirado daugiau spalvų“. Anot vadovės, artimiausiu metu mokyklos kieme turėtų būti įrengta lauko scena, pastatyti suoliukai ir atšilus orams daugelis renginių vyks būtent šioje mokyklos erdvėje.

Be to, kad Alytaus muzikos mokyklą papildys naujos erdvės, ji pasiūlys naujų mokymo programų. Anot A. Vilkelienės, artimiausiu metu bendrą mokymo programą planuojama papildyti etnokultūros, teatro, sceninio judesio ir kalbos programomis. Mokykla ketina įsigyti ir naujų muzikos instrumentų – 6 pianinus ir 1 akordeoną, mokymui skirtos įrangos – interaktyvias lenta, multimediją.

Pieš pusmetį prasidėjusio Alytaus muzikos mokyklos remonto metu atlikti vidaus patalpų apdailos, pastato šildymo-vėdinimo sistemos atnaujinimo, lietaus nuotekų sistemos remonto darbai ir vandentiekio ir kanalizacijos remonto darbai, atnaujinta elektros instaliacija ir kompiuterinis tinklas, įrengta žaibosauga, suremontuota salė, akustinėse klasėse įrengtos akustinės lubos, grindys ir durys.

Remonto darbai finansuoti Europos Sąjungos (85 proc.) ir savivaldybės biudžeto (15 proc.) lėšomis. Bendra rangos darbų suma – 266 880,15 Eur.

Paskutinį kartą  575 mokinius ugdančioje Alytaus muzikos mokykloje kosmetinis remontas atliktas daugiau kaip prieš keturiasdešimt metų.

Alytaus miesto savivaldybės Komunikacijos skyriaus informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *