Gripas Alytuje toliau siautėja: gydytojai koreguoja darbo grafikus

Alytaus miesto ir rajono gyventojai išgirdo raginimus pajutus pirmuosius gripo ar peršalimo simptomus kreiptis ne į Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės priimamąjį. Savaitgalį jo darbuotojai galėjo lengviau atsikvėpti – besikreipiančių dėl peršalimo ligonių skaičius buvo kur kas mažesnis nei anksčiau.

Tuo tarpu Alytaus poliklinikos medikai dėl išaugusio sergamumo gripu ir peršalimo ligomis sulaukė daugiau pacientų nei įprastai. Į šią įstaigą savaitgalį kreipėsi 77, o į Alytaus rajono savivaldybės pirminės sveikatos priežiūros centrą – 26 pirmuosius peršalimo ar gripo simptomus pajutę alytiškiai.

„Dėkojame Alytaus miesto gyventojams už supratingumą, ačiū medikams, kurie suprasdami situacijos rimtumą, pakoregavo savo darbo grafikus ir dirba papildomai išeiginėmis dienomis, kad sunegalavęs alytiškis kuo greičiau gautų reikalingą pagalbą“, – sako sveikatos apsaugos sritį kuruojanti Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Valė Gibienė.

Gripu ir ūmių kvėpavimo takų infekcijomis sergančių ligonių skaičius Alytaus mieste vis dar auga. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, 5 šių metų savaitę gripo ir ūminių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų atvejų skaičius 10 tūkst. gyventojų rodiklis siekė 241,63 atvejo.

Nuo vasario 4 d. dėl išaugusio sergamumo ugdymo procesas nevyksta  septyniose, o nuo vasario 5 d. jis bus sustabdytas dar 4 Alytaus miesto švietimo įstaigose. Atsižvelgiant į susidariusią situaciją  artėjantį savaitgalį – vasario 9–10 d. – susirgę Alytaus miesto ir rajono gyventojai galės ir vėl kreiptis į Alytaus polikliniką ir Alytaus rajono pirminės sveikatos priežiūros centrą. Šių gydymo įstaigų medikai pagalbą teiks abiejų savivaldybių gyventojams.

Būtinąją pagalbą šeštadienį nuo 9 iki 18 val. teiks Alytaus poliklinikos, o sekmadienį nuo 9 iki 14 val. – Alytaus rajono savivaldybės pirminės sveikatos priežiūros centro gydytojai.

Gripo epidemijos metu rekomenduojama neiti į gydymo įstaigas dėl nedidelių sveikatos sutrikimų, nesudėtingų ar net planinių procedūrų, kurias galima atidėti vėlesniam laikui, nes rizika susirgti gripu lankantis ligoninėje padidėja dvigubai.

Alytaus miesto savivaldybės Komunikacijos skyriaus informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *