Po darbų alytiškis atsikvepia virtuvėje – ruošia įspūdingus užkandžius

Kuomet dažnas po darbų sugrįžęs į namus ieško atokvėpio prie televizoriaus ar knygos, alytiškis Justinas Bartnykas skuba į virtuvę ir pasineria į širdžiai mielą veiklą – gamina įvairius užkandžius. Toks jo pomėgis artimųjų jau nebestebina, tačiau klientai, atsiimdami „keptos duonos tortą“, padėklą mini mėsainių ar vieno kąsnio sumuštinių, neretai išpučia akis: „Tobulai iš daržovių susuktos rožės ar kruopščiai išpjaustytos gulbės – ištikrųjų vyro rankų darbas?“.

„Maisto gaminimas man yra malonumas, padedantis atsipalaiduoti nuo kasdienių rūpesčių ir rutinos. Dar maloniau, kai žinai, kad už pastangas klientas atsidėkos nuoširdžia šypsena. Kaskart sulaukus gražaus žodžio, atsiranda dar didesnis įkvėpimas nesustoti ir tobulėti“, – sako Justinas.

Kulinarijos paslapčių niekur nesimokiusio alytiškio ruošiamų patiekalų sąraše – ne tik minėti „keptos duonos tortai“, mini mėsainiai ar įvairūs vieno kąsnio užkandžiai, bet ir kibinai bei kepti saldėsiai – keksiukai, biskvitiniai pyragaičiai „Cake Pops“. Pasak Justino, šiuo metu populiariausių viršuje – „duonos tortai“. Šiuos, kone meno kūrinius primenančius tortus, klientai mėgsta užsisakyti ir didesnėms progoms, ir paprastam vakarui su draugais.

Nuo mažens virtuvėje suktis mėgęs Justinas sako, kad pirmąjį „duonos tortą“ jis pagamino iš neturėjimo ką veikti, nebuvo nė minties apie galimybę iš to uždirbti. „Nuotrauka pasidalinau socialiniame tinkle. Susidomėjimas buvo milžiniškas, sulaukiau labai daug pagyrų ir prašymų pagaminti“, – prisimena vaikinas.

Žinia, kad jis ruošia įspūdingus „duonos tortus“, netruko pasklisti draugų tarpe, užsakymas sekė užsakymą, ėmė kreiptis ir nepažįstami žmonės, radosi nuolatinių klientų. „Sėkmę veikiausiai nulėmė tai, kad maisto ruoša man – širdžiai miela veikla, be to, nebijau iššūkių ir eksperimentų“, – svarsto J. Bartnykas, paklaustas, kokia jo ruošiamų užkandžių populiarumo paslaptis.

Prisimena jis ir gana neįprastus klientų pageidavimus, kuriuos teko įgyvendinti, pavyzdžiui – įspūdingo dydžio „keptos duonos tortą“ 50-mečio jubiliejui, kuomet iš duonos riekelių reikėjo sudėlioti skaičius, o prieš Naujuosius metus privalėjo pasukti galvą, kaip savo ruošiamų užkandžių padėklus papuošti 2019-ųjų metų simboliu – maža kiaulyte, mat jų pageidavo kone kiekvienas klientas.

Asmeninio archyvo nuotraukos

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *