Penkioms Alytaus rajono įstaigoms elektros parūpins saulės kolektoriai

Penkiems Alytaus rajono viešiesiems pastatams elektros energiją gamins saulės elektrinės, kurių sumontavimo projektui skirtas Europos Sąjungos finansavimas. Tai pirmasis savivaldybės projektas atsinaujinančių energijos šaltinių įdiegimui.

Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas neabejoja, jog tai – ne tik nauda aplinkai, bet ir galimybė sutaupytas lėšas skirti tiesioginių įstaigų paslaugų kokybei pagerinti.

Saulės elektrinės bus sumontuoti Alytaus rajono Simno, Miroslavo, Pivašiūnų ir Daugų Vlado Mirono gimnazijose bei Pirminės sveikatos priežiūros centre. Šiuo metu vyksta finansavimo sutarčių pasirašymas su Aplinkos projektų valdymo agentūra.

Įdiegta infrastruktūra bus naudojama ne mažiau kaip 20 metų ir leis pasigaminti dalį reikalingos įstaigoms elektros  energijos iš atsinaujinančių energijos šaltinių – saulės, taip pat leis kontroliuoti bei pasiekti optimalų elektros energijos suvartojimą. Įdiegti sprendimai padidintų energijos vartojimo efektyvumą bei sumažintų dujų išmetamus kiekius.

Sumontavus saulės elektrinę sumažės neigiamas poveikis aplinkai – į atmosferą išmetamo CO2 kieko sumažinimas, sumažės energijos sąnaudos ir išlaidos už elektrą, o sutaupytas lėšas įstaigos galės skirti tiesioginei veiklai ir paslaugų kokybės gerinimui.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *