Naujausioje Č. Skaržinsko knygoje – Dzūkijos vaizdai ir žmonės

Į knygynus atkeliauja leidyklos „Žuvėdra“ išleista ketvirtoji Česlovo Skaržinsko eseistikos knyga „Kvepiantis, skambantis laikas“.

Autoriaus bibliografijos sąraše – eilėraščių rinkinys „Lietus ir muzika, neturinti namų“ (1999), publicistinės knygos „Šiaurės vėjo smėlynai“ (2007) ir „Palėpėje, į kurią atsėlina vakaras“ (2017).

Naujausioje savo knygoje „Kvepiantis, skambantis laikas“ autorius rimtai, lyriškai ir per humoro prizmę pažvelgė į Lietuvos sovietmečio palikimą, Atgimimo laikus bei dabartį. Knygos personažai – gyvenimo kelyje sutikti Sąjūdžio, atkurtos valstybės žmonės.

Č. Skaržinskas eseistikos knygoje „Kvepiantis, skambantis laikas“ apmąsto svarbiausius atgimusios Lietuvos įvykius, kuriose pats dalyvavo, pateikia asmeninius potyrius, pikantiškų detalių iš žymių menininkų gyvenimo, sužinotų dirbant žurnalistu įvairiose šalies žiniasklaidos priemonėse.

Autorius gimęs ir užaugęs Dzūkijos vienkiemyje prie gražiosios Merkinės, Lietuvos upių tėvo Nemuno, todėl knygoje ryški gamtos – žmogaus namų – tema, skausmingas kaimo likimas. Daug dėmesio joje skiriama savotiškam Č. Skaržinsko požiūriui ir į miesto gyvenimą, ypač Vilniaus, kuriame pastaruosius dešimtmečius jis gyvena ir kuria.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *