Gera vieta tuščia ilgai nebūna: į atlaisvintą sklypą taikosi kiti

Alytaus miesto savivaldybė ketina pasirašyti investicinę sutartį su bendrovėmis „Sofa Brands“ bei „Dinerus“, prašančiomis išnuomoti beveik 3,7 ha ploto žemės sklypą Fortų g. 3, Pramonės parke. Sprendimo projektas jau parengtas, tačiau tam dar pritarti turės savivaldybės taryba.

Sklypas Fortų g. 3 – vienas iš dviejų, kuriuose planavo įsikurti Kauno bendrovė „Juice & water group“, ketinusi pastatyti ir įrengti sulčių, vaisvandenių bei kitų gaiviųjų gėrimų gamyklą. Alytaus miesto taryba praeitų metų spalio mėnesį pritarė 2011-ųjų gegužę pasirašytos investicinės sutarties tarp jos ir savivaldybės nutraukimui, nes „Juice & water group“ nebuvo įvykdžiusi nė vieno įsipareigojimo.

Tąkart portalo dzukijosveidas.lt kalbintas „Juice & water group“ atstovas Albertas Ivanauskas aiškino, kad tiek metų Alytaus miesto savivaldybės išnuomoti žemės sklypai stovi tušti ir apleisti dėl bankrutavusio „Snoro“ – bendrovė prarado apie 7 milijonus litų, suplanuotus investicijoms Dzūkijos sostinėje.

Tiesa, pasak jo, Sidabrio gatvėje esančio sklypo bendrovė geranoriškai atsisako, tačiau esančiame Fortų gatvėje yra suplanavusi tęsti statybos darbus ir jau pavasarį pradėti vykdyti veiklą, sukurti 35 naujas darbo vietas, vėliau įdarbinti dar tiek žmonių.

„Mes į tą sklypą investavome savo pinigus, ten atlikta maždaug 24 procentai darbų, savivaldybė negali taip imti ir atimti iš mūsų to sklypo, nebent jo kažkam labai prisireikė. Tikrai neketiname nusileisti, kreipsimės į teismą“, – portalui dzukijosveidas.lt sakė A. Ivanauskas.

Panašu, jog planams nebuvo lemta išsipildyti – į minėtą sklypą nusitaikė kiti. Į savivaldybę su prašymu išnuomoti minėtą sklypą besikreipusios bendrovės „Sofa Brands“ bei „Dinerus“ yra numačiusios į jį perkelti baldų komponentų gamybos veiklą ir 350 darbo vietų, investuoti 3 mln. eurų.

Parengtame sprendimo projekte numatyta, jog investicijų sutartis tarp Alytaus miesto savivaldybės ir bendrovių „Sofa Brands“ bei „Dinerus“ įsigalios tuo atveju, jei ankščiau sklypą nuomojusi bendrovė „Juice & water group“ atsisakys ieškinio teisme ir neturės jokių reikalavimų prieš savivaldybę.

Planuojama, jog bendrovei „Dinerus“ pateikus visus patvirtinančius žemės sklypo tvarkymo dokumentus, darbus perkant ne didesniais nei rinkos įkainiai, bei planuojamų darbų sąmatas, savivaldybė skirs investuotojų prašomų lėšų iš biudžeto – apie 250 tūkst. eurų – sklypo sutvarkymui.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *