Alytaus kino teatras turi naują vadovę

Penktadienį įvyko konkursas Alytaus miesto savivaldybei priklausančios įmonės „Alytaus telekinas“ (kino teatro „Dainava“) direktoriaus pareigoms užimti.

Konkurse dalyvavo du pretendentai, o jį laimėjo šiuo metu Lietuvos regioninių radijo stočių asociacijos projektų vadove dirbanti Simona Butrimienė.

Konkurso reikalavimuose buvo numatyta, jog pretendentas turi turėti aukštąjį universitetinį arba jam prilygintą išsilavinimą; turėti ne mažiau kaip 1 metų vadovaujamo darbo patirtį juridiniam asmeniui arba ne mažiau kaip 3 metų vadovaujamo darbo patirtį juridinio asmens padaliniui.

Nors „Alytaus telekino“ direktoriaus vieta nebuvo laisva, įstaigai tebevadovavo ilgametis direktorius Kęstutis Repečka, tačiau Alytaus miesto savivaldybės administracija skelbti viešą konkursą direktoriaus pareigybei užimti privalėjo atsižvelgdama į valstybės ir savivaldybių įmonių įstatymo pataisas, priimtas 2017 m. gegužę.

Pagal priimtus įstatymo pakeitimus, nuo 2018 m. vadovas į darbą savivaldybės įmonėje priimamas tik viešo konkurso būdu, o tas pats asmuo tai pačiai įmonei galės vadovauti ne daugiau kaip 2 kadencijas iš eilės.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *