Dzūkijoje į merus taikosi 36 kandidatai

Kitų metų kovą vyksiančiuose savivaldos rinkimuose ketinantys dalyvauti kandidatai Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) penktadienį baigė teikti pareiškinius dokumentus. To nepadariusieji rinkimuose dalyvauti negalės.

Panašu, jog ne tik studentai pritrūksta paskutinės nakties. Pasak VRK Mokymų ir komunikacijos skyriaus vedėjos Kristinos Ivanauskaitės-Pettinari, kai kuriose savivaldybių rinkimų komisijose penktadienį į darbo pabaigą atvyko kelių sąrašų atstovai ir dėl to susidarė eilės, faktinis dokumentų pateikimo laikas galėjo būti ir vėlesnis.

Dzūkijoje prie rinkimų starto stojo Lietuvos socialdemokratų partija, Tėvynės sąjunga–Lietuvos Krikščionys demokratai, Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Darbo partija, partija „Tvarka ir teisingumas“, Lietuvos centro partija, socialdemokratų „atskilėliai“ – Lietuvos socialdemokratų darbo partija.

Valdžios siekti ketina ir 7 visuomeniniai rinkimų komitetai: Alytuje – „Alytaus piliečiai“, „Už Alytų“ bei „Žinau ir galiu – Česlovas Daugėla“, Druskininkuose – „Druskininkų dešinieji“ ir „Už Druskininkus su Ričardu Malinausku“, Varėnos rajone – „Algio Kašėtos sąrašas „Drauge su Jumis“, Lazdijų rajone – „A. Margelio komanda „Pirmyn!“.

VRK duomenimis, pareiškinius dokumentus Alytaus miesto rinkimų apygardoje pateikė 7 partijos ir minėti 3 visuomeniniai rinkimų komitetai, į mero postą nusitaikė 10 kandidatų. Alytaus rajone – per 220 kandidatų iš 8 partijų, 7 asmenys ketina siekti mero posto.

Druskininkų savivaldybės rinkimų apygardoje – daugiau kaip 170 kandidatų iš 6 partijų ir 2 visuomeninių rinkimų komitetų, 4 kandidatai į merus, Varėnos rajono – 7 partijos ir 1 visuomeninis rinkimų komitetas, į mero postą nusitaikė 7 kandidatai.

Lazdijų rajono rinkimų apygardoje pareiškinius dokumentus pateikė apie 260 kandidatų iš 7 partijos ir 1 rinkimų komiteto, į mero postą kandidatuoti ketina 8 asmenys. Pasak šios rinkimų apygardos pirmininkės Ramutės Subačienės, pirmosios kartelės neįveikė du rinkimuose planavę dalyvauti politiniai dariniai – pareiškinių dokumentų nepateikė visuomeninis komitetas „Laisvi, laimingi Lazdijai“ bei Lietuvos socialdemokratų darbo partija.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *