Mielinės bandelės su cinamonu

Reikės:

  • 1 stikl. pieno,
  • 25 g sausų mielių,
  • 430 g miltų,
  • 5 valg. š. cukraus,
  • žiupsnelio druskos,
  • 70 g sviesto,
  • 6 valg. š. rudojo cukraus,
  • cinamono.

Mieles ištirpinkite piene, suberkite miltus, sumaišytus su cukrumi bei druska. Pamažu pilkite ištirpintą sviestą ir maišykite, kol tešla bus vientisa. Ją valandai palikite šiltoje vietoje, kad lengvai pakiltų.

Pakilusią tešlą iškočiokite iki kelių centimetrų storio, patepkite ištirpintu sviestu, apibarstykite ruduoju cukrumi ir cinamonu. Susukite į ritinį ir supjaustykite kelių pirštų storio gabalėliais.

Juos suguldykite į kepimo formą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol gražiai apskrus, o namai prisipildys cinamono kvapo.

  Prenumeruoti  
Pranešimus apie