Kreminis kišas su vytintu kumpiu ir daržovėmis

Tešlai reikės:

  • 100 g šalto sviesto,
  • 100 g riebios grietinės,
  • 2 stikl. miltų,
  • druskos.

Įdarui reikės:

  • 4 kiaušinių,
  • 250 ml riebios grietinėlės,
  • saujos tarkuoto kietojo sūrio,
  • 300 g tepamo sūrio,
  • druskos,
  • pipirų,
  • poro,
  • vyšninių pomidoriukų,
  • 100 g vytinto kumpio.

Pasiruoškite tešlą: sumaišykite miltus su druska, ant mišinio uždėkite sviestą ir kapokite peiliu, kol sviesto gabaliukai apsivels miltais. Sudėkite grietinę ir minkykite tešlą, kol grietinė pasiskirstys tolygiai.

Tešlą palikite šaldytuve 15-kai minučių, o tuo metu pasiruoškite įdaro masę. Kiaušinius išplakite su grietinėle ir tepamu sūriu, suberkite prieskonius bei kietąjį sūrį ir permaišykite.

Kepimo formą išklokite tešla, uždenkite kepimo popieriumi ir priberkite bet kokių kruopų (tam, kad išlaikytų formą). Kepkite iki 165 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, tuomet išimkite kruopas ir kepkite dar 10 minučių.

Į paruoštą krepšelį supilkite pasiruoštą masę, sudėkite stambiai supjaustytą porą, pomidoriukus, suplėšytą kumpį, dėkite į orkaitę dar maždaug 20-čiai minučių (stebėkite, kada įdaras sutvirtės).

Pateikite dar karštą su špinatais ir balzaminiu actu.

  Prenumeruoti  
Pranešimus apie