Mažylio susilaukusioms alytiškių šeimoms – 100 eurų vienkartinė išmoka

Nuo 2019 metų sausio 1 d. mažylio susilaukusios alytiškių šeimos gaus ne tik kūdikio vokelį-antklodę su Alytaus miesto savivaldybės simboliais bei knygą „Kūdikio albumas“, bet ir vienkartinę 100 eurų išmoką. Alytaus miesto taryba patvirtino savivaldybės vienkartinės paramos gimus vaikui skyrimo tvarkos aprašą, kuriame numatyta šios išmokos skyrimo tvarka.

„Džiaugiuosi priimtu sprendimu. Nors tai nėra labai ženkli pagalba šeimai, bet pagal galimybes stengiamės prisidėti auginant kiekvieną mažąjį alytiškį“, – sakė Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Valė Gibienė.

100 eurų vienkartinę išmoką galės gauti bendrai gyvenantys asmenys, kurie Lietuvos Respublikos gyvenamosios vietos deklaravimo įstatymo nustatyta tvarka ne mažiau kaip 3 mėnesius deklaruoja gyvenamąją vietą arba yra įtraukti į gyvenamosios vietos nedeklaravusių asmenų apskaitą Alytaus miesto savivaldybėje, kai gimusio vaiko deklaruota gyvenamoji vieta registruojama Alytaus miesto savivaldybėje.

Alytiškiai, norintys gauti vienkartinę išmoką, turi savivaldybės priimamajame arba Socialinės paramos skyriuje pateikti  prašymą dėl vienkartinės išmokos, asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą ir vaiko gimimo faktą patvirtinantį dokumentą, jeigu duomenų apie vaiko gimimą nėra gyventojų registre. Vienkartinė išmoka mažylio susilaukusiai šeimai bus skiriama, jeigu dėl jos tėvai į Alytaus miesto savivaldybę kreipsis ne vėliau kaip per 12 mėnesių nuo vaiko gimimo dienos.

Alytaus miesto savivaldybės dovana – kūdikio vokelis-antklodė ir knyga „Kūdikio albumas“ – naujagimiui bus įteikta tėvams ar vienam iš jų atvykus į savivaldybės Civilinės metrikacijos skyrių iki kūdikiui sukaks 3 mėnesiai, o vienkartinė 100 eurų išmoka bus pervesta į tėvų asmeninę sąskaitą.

Alytaus miesto savivaldybė planuoja per metus vienkartinę 100 eurų paramą skirti 450 vaikų, šiam tikslui kitų metų biudžete numatyta 45 tūkst. eurų.

Alytus miesto savivaldybės Viešųjų ir užsienio ryšių skyriaus informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *